Κυριακή 18 Μαΐου 2008

Εκλογές ΠΑΣΟΚ και το φαινόμενο Παπανδρέου!

Πολύ μικρή ήταν η συμμετοχή στις σημερινές εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ , όπως μετέδωσαν τα περισσότερα κανάλια. Το γεγονός αυτό βέβαια δεν μπορώ να το εκλάβω σαν έκπληξη. Θεωρώ ότι ο Παπανδρέου είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Εδώ και 4 1/2 χρόνια έχει χάσει σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις (βουλευτικές και τοπικής αυτοδιοίκησης). Σε καμία δημοσκόπηση δεν έχει βγει πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ. Η δημοτικότητά του είναι χαμηλή. Ούτε οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δεν τον θεωρούν κατάλληλο για Πρωθυπουργό. Το έργο του ΠΑΣΟΚ σαν αντιπολίτευση κρίνεται αρνητικό. Σε τελευταίες δημοσκοπήσεις βγαίνει ακόμα και τρίτο κόμμα σε συγκεκριμένες ηλικιακές κατηγορίες. Όλα τα πειράματα που έχει κάνει έχουν αποτύχει (Ξενογιαννακοπούλου, Ψηφοδέλτιο Ευρωεκλογών κλπ). Ολα αυτά την στιγμή που η ΝΔ έχει κάνει πολλές γκάφες και λάθη, έχει ξεσηκώσει την κοινή γνώμη με σκάνδαλα και έχει ένα επιτελείο που παρελαύνει κάθε μέρα στην "Ελληνοφρένεια" (τι να αναφέρουμε; Γιακουμάτο; Πολύδωρα; Αλογοσκούφη; Πετραλιά; Μητσοτάκη (junior); και άλλους πολλούς) και γενικά θα ήταν εύκολη λεία για οποιοδήποτε άλλο πολιτικό αρχηγό , εκτός από τον Παπανδρέου. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά , αντί να προσπαθήσει να ενώσει το κόμμα του, "σφάζει" όλους τους Βενιζελικούς μετά τις προεδρικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ και αποκλείει όλα τα μεγάλα στελέχη από τα όργανα του ΠΑΣΟΚ, δημιουργώντας βέβαια δυσαρέσκεια και αντιπάθειες. Και τώρα πραγματοποιεί εσωκομματικές εκλογές στην βάση! Λες και αυτό θα λύσει το πρόβλημα!
Πραγματικά, δεν μπορώ να φανταστώ τι πρέπει να γίνει για να καταλάβει ότι δεν "τραβάει" και να παραιτηθεί! Πιστεύω πάντως ότι αν χάσει άλλη μια φορά , που θα χάσει, θα το καταλάβει. Αν δεν το καταλάβει και τότε , τι να πω; Θα πρέπει τα ίδια τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να τον "ξηλώσουν".

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

FILE KALE DEN GNORIZO AN KSERIS KATA POY PEFTH H KLEITORIA, ALLA SHMERA STOYS 580 M0NIMOYS KATIKOYS OI 170 PSIFISAN GIA SYNTONISTIKI. ME TIS YGIES SOU.
ANTE GIA!!!!!!!!!!!!

Cosmos71 είπε...

Σίγουρα για το συγκεκριμένο χωριό είναι πολύ μεγάλο ποσοστό, αλλά δεν νομίζω πως είναι αντιπροσωπευτικό. Μακάρι να έγινε κάτι τέτοιο και σε άλλες περιοχές, αλλά δεν είμαι τόσο αισιόδοξος.