Παρασκευή 2 Μαΐου 2008

Με τέτοιο εργατικό κίνημα , είναι να μην χαίρονται η Κυβέρνηση και οι εργοδότες;αι

Για άλλη μια χρονιά , είδα τον αξιοθρήνητο εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα! Αντί όλοι να είναι ενωμένοι ενάντια στα προβλήματα των εργαζομένων , είδα πάλι 2 συγκεντρώσεις, είδα πάλι ο ένας να κατηγορεί τον άλλον, είδα πάλι να μικραίνει η συμμετοχή στην συγκέντρωση, είδα να μην γίνεται πορεία, είδα να πετούν αυγά και μπουκάλια. Με τέτοια φαινόμενα, απορούμε ακόμα με αυτά που γίνονται στην Ελλάδα; Με τέτοια φαινόμενα, αναρωτιόμαστε μέχρι που θα φθάσει η ακρίβεια; Με τέτοια φαινόμενα, απορούμε με το ασφαλιστικό; Με τέτοια φαινόμενα;;!!!
Κύριοι συνδικαλιστές και πολιτικοί όλων των παρατάξεων (κυρίως βέβαια αυτοί που ανήκετε στην αντιπολίτευση), με αυτές τις τακτικές θα μείνετε μόνοι σας. Ίσως όμως αυτό είναι που θέλετε. Να μείνετε μόνοι σας , για να μπορείτε να κανονίζετε με την ησυχία τις δουλειές σας, ή μήπως όλα αυτά τα φαινόμενα δεν είναι στημένα για να καταντήσει η Εργατική Πρωτομαγιά μια γιορτούλα; Αυτό δεν θέλετε; Τελικά , κάθε φορά αποδεικνύεται ότι εδώ στην Ελλάδα , αυτό που έχει σημασία είναι ο εαυτούλης μας και τίποτα άλλο.
Σε αυτή τη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, μεγάλη ευθύνη έχει και το ΚΚΕ, που τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να κάνει κάτι σαν ένα παράλληλο εργατικό κίνημα. Έχει απομονωθεί από όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, κάνει δικές του συγκεντρώσεις και έχει δική του δράση. Αν δεν κάνω λάθος, το ΚΚΕ δεν είναι αυτό που λέει ότι μόνο ενωμένοι θα καταφέρουμε κάτι; Που είναι λοιπόν η ενότητα; Ή μήπως εννοούν ενότητα , αλλά μόνο υπό την καθοδήγηση του ΚΚΕ; Αντί να συνεχίζει να απομονώνεται από τα προβλήματα του λαού και από τον λαό , το ΚΚΕ θα έπρεπε να δίνει τις μάχες μέσα σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και όχι να φυγομαχεί , όπως κάνουν τα μικρά παιδάκια όταν δεν τους κάνουν τα χατίρια. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή τη λογική του "Δεν συμφωνείτε μαζί μου; Φεύγω!". Παλαιότερα , δεν είχε τέτοια νοοτροπία το ΚΚΕ. Συμμετείχε και αγωνιζόταν. Τώρα; Κύριοι στο ΚΚΕ, ξυπνήστε, αλλιώς θα καταντήσετε μια ομαδούλα, γραφικών ρομαντικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: