Τρίτη 20 Μαΐου 2008

Απλή Αμόλυβδη 1.40€ στην Αθήνα! Ποιος θα προστατεύσει τον καταναλωτή;

Σήμερα κινούμενος στην Λ. Αθηνών στο Αιγάλεω , μετά την γέφυρα που περνάει πάνω από τον Κηφισό, στη δεξιά πλευρά , με κατεύθυνση προς Κόρινθο, σταμάτησα σε πρατήριο βενζίνης Shell (είναι το πρώτο πρατήριο αυτής της εταιρίας , 100 μέτρα μετά την γέφυρα). Μη έχοντας παρατηρήσει τις τιμές στις πινακίδες, ζήτησα να γεμίσει το ρεζερβουάρ. Μόλις πήγα να πληρώσω , έμεινα: 65€ για 43 λίτρα ! Δηλαδή 1,40€ / λίτρο. Κοίταξα τις πινακίδες με τις τιμές και το επιβεβαίωσα. Πλήρωσα κι έφυγα, υποσχόμενος στον εαυτό μου ότι από εδώ και πέρα , θα κοιτάω πάντα τις πινακίδες. Από περιέργεια κοίταξα όλες τις πινακίδες μέχρι το Σκαραμαγκά. Δεν βρήκα τιμή μεγαλύτερη από 1,22€.
Αναρωτιέμαι λοιπόν: γιατί ο εν λόγο "κύριος" , είχε τέτοια τιμή; Τόσο πιο ακριβά την αγοράζει; Πόσο μεγαλύτερα έξοδα να έχει από τους άλλους; Αν τον καταγγείλω , θα γίνει κάτι ή θα μου πούνε ότι ο ανταγωνισμός είναι ελεύθερος;
Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι στην Ελλάδα δεν πρέπει να μας αφήνουν ελεύθερους στην αγορά, διότι είμαστε κερδοσκόποι χείριστου βαθμού! Μόλις βρούμε την ευκαιρία , αρπάζουμε ότι μπορούμε. Το αποτέλεσμα το ζούμε όλοι καθημερινά. Είμαστε η ακριβότερη πρωτεύουσα στην Ευρώπη. Σε λίγο μάλιστα , δεν θα έρχεται κανείς για διακοπές εδώ και θα πηγαίνουν σε γειτονικά κράτη , που οι τιμές είναι πιο λογικές. Και αυτά που λένε περί πετρελαίου είναι για μικρά παιδιά. Κανείς δεν τονίζει ότι παράλληλα με την αύξηση της τιμής του πετρελαίου, αναβαίνει και η τιμή του ευρώ, οπότε δεν δικαιολογούνται τέτοιες αυξήσεις. Επίσης οι αυξήσεις γίνονται αμέσως, ενώ οι μειώσεις (αν γίνουν) καθυστερούν σημαντικά.
Συνεπώς , μας κλέβουν εν ψυχρώ. Κερδοσκοπούν εις βάρος μας. ΟΛΟΙ! Ο μόνος τρόπος να προστατευθούμε είναι να επιλέγουμε τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες που μας σέβονται. Δεν βλέπω άλλη λύση. Μήπως και συνέλθουν κάποιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: