Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

Μια σκέψη για να τελειώνουμε πλέον με το Σκοπιανό.

Αναμφισβήτητο είναι ότι τα περισσότερα κράτη στον κόσμο έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια σαν "Μακεδονία". Επίσης όλες οι υπόλοιπες χώρες όταν αναφέρονται στα Σκόπια, την ονομάζουν "Μακεδονία". Συνεπώς έχει δημιουργηθεί ήδη μια κατάσταση. Εμείς από την πλευρά μας , είμαστε αρκετά απομονωμένοι . Κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί επιμένουμε τόσο πολύ στο όνομα. Οι ΗΠΑ και οι ΕΕ μας πιέζουν να μην θέσουμε βέτο και γενικώς έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα ενάντια στην Ελλάδα.
Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω, σκέφτομαι :

Γιατί να μην θέσουμε βέτο στην ένταξη των Σκοπίων ΝΑΤΟ και την ΕΕ, να αποσύρουμε όλες τις επιχειρήσεις μας από τα Σκόπια, να κλείσουμε τα σύνορα μας , να διακόψουμε κάθε επικοινωνία και να φροντίσουμε οι ένοπλές μας δυνάμεις να είναι σε μεγαλύτερη επιφυλακή (για παν ενδεχόμενο). Σαν χώρα δεν έχουμε ανάγκη τα Σκόπια και δεν εξαρτυόμαστε από αυτά οικονομικά. Τα λεφτά από τις επενδύσεις που θα αποσυρθούν, ας επενδυθούν στην Ελλάδα (σε συνδυασμό με κάποιο κίνητρο). Γενικά είτε υπάρχει σαν χώρα είτε όχι , δεν μας ενδιαφέρει. Οσον αφορά τα θέματα ιστορίας και εθνικής κληρονομιάς, ακόμα και να αποδεχθούν όνομα όπως Ανω Μακεδονία ή Νέα Μακεδονία, αυτοί θα συνεχίζουν τη δημαγωγία τους, άρα δεν θα αλλάξει τίποτα και έτσι θα συνεχίσουμε κι εμείς τη δική μας προπαγάνδα και ενημέρωση. Τέλος , σχετικά με τις αλυτρωτικές σκέψεις τους, δεν νομίζω πως είναι ικανοί να μας απειλήσουν . Οσο και αν προσπαθήσουν, δεν θα καταφέρουν να καταλάβουν την Μακεδονία . Είτε γιατί δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό και γενικά στρατιωτική δύναμη, είτε γιατί ο ελληνικός πληθυσμός είναι πολύ συμπαγής στην Μακεδονία, αρα σε κάθε περίπτωση θα είναι χαμένοι.
Αρα γιατί καθόμαστε και ασχολούμαστε μαζί τους από τη στιγμή που τους βλέπουμε και είναι ανένδοτοι και γενικώς δεν έχουν διάθεση συνεννόησης και ειρηνικής γειτνίασης;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σαν χώρα δεν έχουμε ανάγκη τα Σκόπια και δεν εξαρτυόμαστε από αυτά οικονομικά.

Υπαρχουν πολλοι Ελληνες επενδυτες που εχουν εγκατασταθει στα Σκοπια και δουλευουν εκει.Δε νομιζω πως θα ειναι ευκολο να τους πεις να φυγουν οριστικα.

Cosmos71 είπε...

Συμφωνώ, αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να πάρουμε απόφαση τι θέλουμε. Αν μας ενδιαφέρει το θέμα και θέλουμε επίλυση , θα πρέπει να κάνουμε κάτι, έστω και με θυσίες. Αν δεν μας ενδιαφέρει , τότε να πάψουμε να ασχολούμαστε. Απ'ότι φαίνεται , μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού ενδιαφέρεται για το θέμα (βοηθάει και η αδιαλαξία των Σκοπίων), συνεπώς θα πρέπει να κάνει κάτι.