Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2008

Αστοχη παρέμβαση του υπεύθυνου τύπου του ΚΚΕ στην εκπομπή του Β.Κουφόπουλου.

Σήμερα , στην απογευματινή εκπομπή του Βασίλη Κουφόπουλου στο ΣΚΑΙ, ο δημοσιογράφος έκανε αναφορά στην κατάληψη του κεντρικού στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, που έγινε χθές , από μέλη του ΠΑΜΕ. Τα μέλη του ΠΑΜΕ ,με αυτό το τρόπο, θέλησαν να διαμαρτηρηθούν για το τρόπο που καλύπτεται (ή δεν καλύπτεται ) η αυριανή απεργία, από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Αποτέλεσμα της ενέργειας αυτής , ήταν να διακοπεί για λίγο το κεντρικό δελτίοι ειδήσεων του σταθμού. Ο κ. Κουφόπουλος, αναφερόμενος στο περιστατικό , ανέφερε ότι μερίδα μελών του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ έχει σταλινικές αντιλήψεις και ακολουθεί σταλινικές μεθόδους (μη ανοχή στην διαφορετική άποψη) για να εκφράσει τις απόψεις της.
Το σχόλιο αυτό προκάλεσε την παρέμβαση του υπεύθυνου τύπου του ΚΚΕ. Οση ώρα μίλαγε και όσα έλεγε , ήταν τουλάχιστον αστεία. Ανέφερε ότι είναι δικαίωμα των εργαζομένων να καταλαμβάνουν σταθμό που έχει δημόσια συχνότητα για να διαμαρτυρυθούν(ποιοί εργαζόμενοι; και ποιο δικαίωμα άραγε;). Είπε ότι τα κανάλια δεν καλύπτουν την αυριανή απεργία και τα αιτήματά της όπως θα έπρεπε (αν και δεν έχει άδικο, δεν πιστεύω ότι αυτός είναι υπεύθυνος για να καθορίσει για το πως πρέπει κάποιο κανάλι να καλύψει κάτι). Είπε και άλλα πολλά , τα οποία δεν αξίζει να τα αναφέρω. Το συμπέρασμα για εμένα είναι ότι με τέτοιες αντιλήψεις και τέτοιες πρακτικές, το ΚΚΕ θα παραμείνει πάντα στο ποσοστό που έχει σήμερα και δεν θα είναι ποτέ μια σοβαρή εναλλακτική. Κάτι τέτοιες αντιλήψεις , απόψεις και μέθοδοι απομάκρυναν και απομακρύνουν τον κόσμο από το συγκεκριμένο κόμμα (ένας από αυτούς είμαι κι εγώ, που πίστευα ότι το ΚΚΕ θα έδινε απαντήσεις στους προβληματισμούς και τις αγωνίες μου , αλλά έπεσα έξω). Δυστυχώς, αν δεν βγάλουν από πάνω τους το κόμπλεξ του κηνηγημένου και δεν προσαρμοστούν στα σύγχρονα δεδομένα, κάποια στιγμή θα αρχίζουν να συρρικνώνονται. Επίσης, διαμαρτύρονται για το τι κάνουν τα άλλα κανάλια και δεν κοιτάνε να βελτιώσουν την εικόνα και το περιεχόμενο των δικών τους καναλιών (ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών). Φωνάζουν επειδή έχουν φτάσει τα κανάλια τους στον πάτο, διότι δεν τα βλέπει κανείς και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την επιτυχία και προσπάθεια κάποιων άλλων (βλ.ΣΚΑΙ) για να προβάλλουν τις απόψεις τους. Ας φτιάξουν τους δικούς τους σταθμούς έτσι ώστε να τους παρακολουθεί ο κόσμος για να μπορέσουν να προβάλουν ότι και όπως το θέλουν. Η πρακτική της μόνιμης άρνησης για οτιδήποτε δεν έχει αποτελέσματα. Πότε επιτέλους θα μάθουνε; Πότε επιτέλους θα ακούνε και μια διαφορετική άποψη; Πότε επιτέλους θα σταματήσουν να επιτίθενται σε όποιον εκφράζει διαφορετική άποψη;
Τέλος, θα ήθελα να σημειώσω ότι η συμπεριφορά του υπέυθυνου τύπου στον αέρα , ήταν απαράδεκτη. Συνεχώς διαστρέβλωνε αυτά που έλεγε ο δημοσιογράφος και επίσης δεν τον άφηνε να μιλήσει. Τουλάχιστον ο Β. Κουφόπουλος, όσο καιρό τον παρακολουθώ , είναι πάντα ευγενικός απέναντι στους συνομιλητές του και δεν αξίζει τέτοιας συμπεριφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: