Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

Η μεγάλη ευκαιρία της Αριστεράς.

Στη Συνδιάσκεψη του Συνασπισμού, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο, άκουσα τον Αλέξη Τσίπρα να καλεί το ΚΚΕ σε συνεργασία (μάλιστα το είπε με πολύ παραστατικό και ευρηματικό τρόπο "Ο Ήλιος θα σβήσει σε 14 δισ χρόνια. Σύντροφοι του ΚΚΕ , δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο!").
Βλέποντας όλη αυτή τη κατάσταση που επικρατεί γύρω μας και λαμβάνοντας υπόψιν ότι ο κόσμος έχει αρχίσει και αντιδρά, ψάχνοντας εναλλακτικές προτάσεις , που θα τον βγάλουν από την απελπιστική κατάσταση που βρίσκεται, πιστεύω πως αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία για την Αριστερά.
Είναι η ευκαιρία να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη πολιτική ζωή , επηρεάζοντας άμεσα τις εξελίξεις. Πολλά έχουν επιτευχθεί στο παρελθόν με τους αγώνες, αλλά πολύ περισσότερα θα μπορέσουν να γίνουν , αν η Αριστερά αποκτήσει ισχυρή κοινοβουλευτική δύναμη, η οποία για πρώτη φορά , μετά από πολλά χρόνια , είναι ορατή. Ο Συνασπισμός μαζί με το ΚΚΕ μπορούν να φτάσουν τουλάχιστον το 20% με τα σημερινά δεδομένα.
Πρέπει όμως να βάλουν στην άκρη , αρτηριοσκληρωτικές αντιλήψεις και "πείσματα", που έχουν δημιουργήσει τόσα προβλήματα στο παρελθόν. Θα πρέπει και οι δυο να κάνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις, για το καλό του λαού. Ο λαός μπορεί να επωφεληθεί από μια ισχυρή Αριστερά. Ας του δώσουν λοιπόν αυτή την ευκαιρία.
Αν χαθεί και αυτή η ευκαιρία τότε, δυστυχώς , θα είναι καταδικασμένα , και τα 2 κόμματα , να είναι περιθωριοποιημένα και να περιορίζονται μόνο σε ρόλο οργανισμού καταγγελίας, οι οποίοι όμως ελάχιστα θα προσφέρουν στο λαό , σε σχέση με αυτό που είναι στην πραγματικότητα ικανά.

2 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Η μονη ελπιδα για αυτον το τοπο ειναι το να μπει η αριστερα σε μια νεα βαση την οποια θα γουσταρουν και οι δυο πλευρες...
Μονο ετσι ισως σωθει η κατασταση...

samurai είπε...

ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΠΡΕΖΑ ΤV, ΟΜΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΝΕΑ ΒΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ(ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ Ο ΑΠΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ).
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-ΚΚΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ(ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ 1989 ΟΠΟΥ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΟΙ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΗΚΑΝ ΩΣ ΣΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΝΩΠΟ.
ΤΟ ΚΚΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΡΤΗΡΙΟΣΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟ, ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΗΓΕΜΟΝΙΣΜΟ ΑΛΛΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ.
ΣΕ ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΘΑ ΕΠΙΖΗΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΟΝΟΠΩΛΗΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΓΕΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΛΥΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΡΗΣΟΥΝ ΜΗ- ΜΠΟΡΩΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ , ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΖΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο συν-συριζα.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΑΝΕΩΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΛΙΝΙΚΩΝ ΛΥΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ 1968, ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΓΙΑΝ ΤΑ ΚΚΕ ΚΑΙ ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ.
ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚ ΚΟΥΒΑΣ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 50 ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟ , ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΝΤΑΡΤΗΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣΕ ΤΟΝ ΜΠΑΤΙΣΤΑ.
ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΟ ΚΚ ΒΟΛΙΒΙΑΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΤΣΕ.
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ, ΦΙΛΟΛΑΙΚΗ ΚΤΛ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ (ΚΚΕ) ΠΟΥ ΦΛΕΡΤΑΡΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΑΡΝΕΙΤΕ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ (ΑΡΚΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ) ΚΑΙ...ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΤΑΝ ΤΟ Α(Ν)ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΣΟΒΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ.
ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΙΛΑΜΕ;
Ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΩΣ ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ -ΠΕΙΘΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΙΚΟΜΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ(ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΤΛ) ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΤΑΛΙΝΟ-ΟΜΑΔΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ.