Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

10 λόγοι για να μην υποχωρήσουμε στο θέμα των Σκοπίων.

Ας πάρουμε τα δεδομένα με τη σειρά :

1) Αυτή τη στιγμή , 122 χώρες του κόσμου έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια σαν Μακεδονία, συνεπώς υπάρχει ήδη μια διαμορφωμένη κατάσταση.
2) Οι περισσότερες από αυτές τις χώρες δεν γνωρίζουν και δεν ενδιαφέρονται για την ιστορία της Μακεδονίας. Τους είναι εντελώς αδιάφορη. Απλά αναγνώρισαν μια χώρα με ένα όνομα που επέλεξε η ίδια (το οποίο αυτούς δεν τους λέει και τίποτα).
3) Τα Σκόπια , σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν απειλή για την Ελλάδα. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο στρατός τους (αλήθεια έχουν;) θα μπορούσε να αποτελέσει πρόβλημα για εμάς.
4) Τα Σκόπια έχουν ανάγκη την Ελλάδα (κυρίως από οικονομικής άποψης).
5) Η προπαγάνδα, από την πλευρά των Σκοπίων, καθώς και ο αλυτρωτισμός , μπορούν να υπάρξουν με οποιαδήποτε ονομασία.
6) Οι Αμερικάνοι ποτέ δεν ήταν φίλοι μας , ποτέ δεν μας συμπαθούσαν και ποτέ δεν μας θεωρούσαν συμμάχους (ανεξάρτητα από τις επίσημες θέσεις τους). Ποτέ δεν θα γίνουν φίλοι μας και ποτέ δεν θα μας υποστηρίξουν. Παρ'όλα αυτά , δεν έχουμε πάθει κάτι. Αρα γιατί να τους κάνουμε τώρα τη χάρη;
7) Ο Μπους σε λίγο καιρό θα μας απαλλάξει (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ) από την ενοχλητική παρουσία του, συνεπώς ότι και να πει δεν μετράει.
8) Έχουμε τη δυνατότητα να κλείσουμε τα σύνορά μας και να αγνοήσουμε την ύπαρξη της γειτονικής χώρας. Δεν θα μας ενοχλήσει καθόλου αυτή η κατάσταση.
9) Οι Σκοπιανοί μπορούν να λένε ότι θέλουνε. Σε αυτό δεν μπορούμε να τους εμποδίσουμε. Από την άλλη όμως , κι εμείς μπορούμε να κάνουμε το ίδιο. Σε αυτή την περίπτωση υπερτερούμε , διότι έχουμε μεγαλύτερη προβολή ως χώρα , συνεπώς μεγαλύτερη δυνατότητα προβολής των θέσεών μας.
10) Εχουμε περάσει πολύ χειρότερες καταστάσεις ως Εθνος και έχουμε επιβιώσει.

Συνεπώς, γιατί ασχολούμαστε ακόμη με το θέμα; Γιατί να κάνουμε οποιαδήποτε υποχώρηση;
Αν θέλουν να έχουν οι Σκοπιανοί καλές σχέσεις μαζί μας , θα πρέπει να μας σεβαστούν.
Διαφορετικά μια είναι η λύση :
ΒΕΤΟ! Από εκεί και πέρα αν θέλουν οι άλλοι να αναγνωρίσουν αυτό το κράτος, ας το κάνουν με όποιο όνομα θέλουν!
Εμείς να κλείσουμε τα σύνορα και να μην ασχοληθούμε ξανά μαζί τους! Και πολύ ασχοληθήκαμε!




Δεν υπάρχουν σχόλια: