Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Η Ευρωεκλογές είναι μια ευκαιρία, να δώσουμε ένα μήνυμα!

Τον τελευταίο καιρό, βλέποντας τα τεκταινόμενα στην πολιτική ζωή του τόπου, νιώθω όλο και πιο πολύ οργή και αηδία για αυτή και τους πολιτικούς. Η δουλειά των πολιτικών είναι να προσπαθούν να βελτιώνουν την ζωή του κοινωνικού συνόλου και όχι μόνο τη δική τους. Οι δικοί μας πολιτικοί έχουν πιάσει πάτο!! Σε όλα τα επίπεδα. Δεν προσφέρουν τίποτα στον τόπο, αντίθετα δημιουργούν μόνο πρόβλημα. Το κακό είναι ότι θα συνεχίζουν να δημιουργούν προβλήματα , όσο δεν έχουν κάποια επίπτωση για αυτά που κάνουν. Η Ελλάδα είναι παγκόσμιο φαινόμενα σε αυτό τον τομέα. Τα τελευταία 20 χρόνια , πολιτική στην Ελλάδα σημαίνει να ασχολούμαι με σκάνδαλα. Έχουν βγει στην επιφάνεια σημεία και τέρατα, κι όμως δεν υπήρχε επίπτωση σε κανέναν!!!! Δεν πήγε ούτε ένας φυλακή!!!! Και για να παραιτηθεί κάποιος έπρεπε να δεχτεί πίεση μέχρι να εγκαταλείψει την "αγαπημένη" του βουλευτική έδρα!! Απίστευτο!!!
Παρ' όλα αυτά, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, οι άνθρωποι αυτοί παίρνουν την ψήφο μας. Παρά του ότι γνωρίζουμε για ποιο λόγο θέλουν να βγούνε βουλευτές, εμείς πάμε και τους ψηφίζουμε. Ο καθένας για προσωπικούς του λόγους. Άλλος επειδή είναι τυφλωμένος κομματικά. Άλλος επειδή του έχουν τάξει κάποιο ρουσφέτι. Άλλος επειδή είναι βολεμένος. Άλλος επειδή δεν ξέρει τι άλλο να ψηφίσει. Άλλος επειδή δεν βλέπει άλλη εναλλακτική λύση. Άλλος επειδή πράγματι πιστεύει σε αυτούς(;), που εμένα προσωπικά μου είναι δύσκολο να το δεχτώ. Πάντως κανείς δεν τους ψηφίζει πιστεύοντας ότι θα κάνουν κάτι για τον τόπο και το κοινωνικό σύνολο.
Θα πρέπει κάποια στιγμή να αντιδράσουμε και οι Ευρωεκλογές είναι μια καλή ευκαιρία να δώσουμε ένα πρώτο μήνυμα. Όχι όμως με αποχή. Η αποχή δεν έχει καμία επίπτωση στους πολιτικούς. Από την στιγμή που δεν μετράει στον υπολογισμό του ποσοστού, χεστήκανε αν θα ψηφίσεις ή όχι. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι όταν ψηφίσεις , τι θα ψηφίσεις. Αν ψηφίσεις άλλους και δεν βγούνε αυτοί , τότε θα τους πονέσει. Συνεπώς είναι μια ευκαιρία να ψηφίσουμε μικρά κόμματα , χωρίς απαραίτητα να συμφωνούμε 100% με αυτά, ώστε να χτυπήσουμε το καμπανάκι. Πρέπει να κάνουμε την προσπάθεια. Πρέπει να κάνουμε μια φορά κάτι που θα τους πονέσει. Δεν τους πονάει τίποτα πιο πολύ , από το να χάσουνε βουλευτικά αξιώματα και ότι σημαίνει αυτό. Αν καταλάβουν από τις Ευρωεκλογές ότι υπάρχει η πιθανότητα στις βουλευτικές εκλογές να μην έχουν αυτοδυναμία, τότε θα θορυβηθούν (έτσι θέλω να πιστεύω). Ελπίζω κάποια στιγμή να ξυπνήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: