Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Η μαύρη και πικρή αλήθεια για το αύριο της ΑΕΚ.

Μετά τον χθεσινό τελικό του Κυπέλλου, επιβεβαιώθηκε ότι το μέλλον της ΑΕΚ θα είναι μαύρο, αν δεν αλλάξει κάτι ριζικά.
Δεν είναι ότι θα άλλαζαν πολλά αν έπαιρνε το Κύπελλο, αλλά τουλάχιστον θα υπήρχε κάτι θετικό, μια θετική βάση να ξεκινήσεις. Τώρα;
Τώρα, δυστυχώς η ΑΕΚ παγιώθηκε πλέον σαν μια μεσαία ομάδα . Δυστυχώς για τα επόμενα χρόνια, ο μόνος στόχος που θα έχει είναι να βγαίνει στην Ευρώπη (UEFA). Για πρωτάθλημα και Κύπελλο , δεν το συζητάμε. Δεν έχει την δυνατότητα να ανταγωνιστεί τον ΟΣΦΠ και τον ΠΑΟ.
Οικονομικά θα αποδυναμωθεί , διότι και τα χρήματα είναι λιγότερα στο UEFA (όπου δεν θα προχωράει και πολύ) και ο κόσμος της ΑΕΚ θα συρρικνώνεται , μιας και οι σημερινοί πιτσιρικάδες θα υποστηρίζουν επι το πλείστον ΟΣΦΠ και άντε ΠΑΟ. Ετσι θα μετατραπεί σε έναν κομπάρσο του πρωταθλήματος , όπως είναι π.χ. ο Πανιώνιος , η Ξάνθη (με κάθε σεβασμό στις ομάδες αυτές).
Παίκτες αξίας , δεν θα έρχονται στην ΑΕΚ διότι δεν θα υπάρχει κίνητρο και μόνο αν είναι τυχερή και της βγει κανένας πιτσιρικάς , θα μπορεί να έχει κάτι αξιόλογο στο ρόστερ της.
Αυτή είναι η μαύρη αλήθεια και θα επιβεβαιωθεί από τους αγώνες των play off , όπου οι παίκτες, χωρίς ψυχολογία πλέον , θα χάνουν με κατεβασμένα τα χέρια (άλλωστε για πιο λόγο να κυνηγήσουν την έξοδο στους προκριματικούς του Champions League;) και το γήπεδο θα είναι άδειο.
Αυτή είναι η μαύρη και πικρή αλήθεια για το αύριο της ΑΕΚ, εκτός και αν αλλάξει κάτι ριζικά. Τι σημαίνει αυτό; Να βρεθεί κάποιος με έτοιμα τουλάχιστον 70 με 80 εκ. , να είναι τρελός Αεκτσης και να αναλάβει να βγάλει την ΑΕΚ από την αφάνεια τα επόμενα 2-3 χρόνια.
Πόσο εφικτό είναι αυτό; Δεν το γνωρίζω. Αλλά εμένα μου φαίνεται δύσκολο.
Δυστυχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: