Τρίτη 8 Ιουλίου 2008

Στη χώρα μας η παρανομία είναι ο κανόνας.

Δεν γνωρίζω τι θα γινόταν σε άλλη χώρα αν ξεσπούσε σκάνδαλο τύπου Siemens. Στη χώρα μας πάντως έχουμε πάθει ανοσία. Παρακολουθούμε την υπόθεση με ηρεμία και την θεωρούμε μια κατάσταση ρουτίνας. "Ελα μωρέ, τώρα καταλάβαμε ότι τα παίρνουνε; Αφού όλα έτσι λειτουργούν στην Ελλάδα." Αυτό πιστεύω πως λέει ο μέσος Έλληνας μέσα του. Πιστεύει πως η παρανομία είναι ο κανόνας. Επίσης πιστεύει πως όλη αυτή η υπόθεση θα κουκουλωθεί. Δεν θα υπάρξει καμία συνέπεια για κανέναν. Γιατί, όπως είπαν, "Έτσι κάπως γεμίζουν τα ταμεία των κομμάτων", συνεπώς όλοι το γνώριζαν , άρα θεωρείται φυσιολογικό να παίρνουν χρήματα τα κόμματα ή κάποια πρόσωπα για να έχει ευνοϊκή μεταχείριση μια εταιρία. Αρα γιατί να τιμωρηθεί κάποιος; Και ποιος να τιμωρηθεί;
Δυστυχώς, κάθε μέρα επιβεβαιώνομαι κι εγώ και όσοι πιστεύουν πως, η πολιτική και οι πολιτικοί στην χώρα μας έχουν μόνο έναν σκοπό : να βγάλουν κάποιοι πολλά λεφτά! Όχι να υπηρετήσουν τον Ελληνικό λαό, όχι να προάγουν το κοινό καλό όχι να φροντίσουν για το μέλλον του Έθνους! Αλλά μόνο να οικονομίσουν! Και μην πει κανείς ότι τα βάζω όλα σε ένα τσουβάλι!! Όλοι γνωρίζουν τι γίνεται! Και οι δημοσιογράφοι! Κανείς όμως δεν τολμάει να τα βάλει με το σύστημα. Γιατί θα τον φάει. Είναι τόσο ισχυρό και τόσο βαθιά ριζωμένο που δεν είναι εύκολο να το χτυπήσεις. Μόλις ανακαλύψει ότι απειλείται , ρίχνει όλα τα όπλα του για να αμυνθεί. Παράδειγμα, το blogging. Μόλις είδαν ότι γεννήθηκε κάτι που μπορεί να τους κάνει ζημιά, γιατί δεν μπορούν εύκολα να το ελέγξουν, λόγω ανωνυμίας, άρχισαν να το χτυπάνε.
Συνεπώς ας σταματήσουν τα κανάλια να μας βομβαρδίζουν με τη Siemens. Ούτως ή άλλως δεν θα γίνει τίποτα στο τέλος.
Πρέπει να ξυπνήσουμε εμείς και να στείλουμε ένα μήνυμα στους πολιτικούς. Πρέπει να τους πούμε, ότι δεν μπορούν να παίζουν πλέον στις πλάτες μας παιχνίδια για να πλουτίζουν και να εξυπηρετούν προσωπικά συμφέροντα. Ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό είναι με την ψήφο μας. Μόνο η στέρηση της εξουσίας τους φοβίζει. Άλλωστε όλες οι αποφάσεις παίρνονται με βάση το πολιτικό κόστος. Ας ψηφίσουμε μικρά κόμματα , για να δημιουργηθούν αναταράξεις. Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν βρισκόμασταν με 10 κόμματα στη Βουλή; Θα ήταν ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν είμαστε ηλίθιοι και ότι θα πρέπει κάποια στιγμή αυτοί που έχουν την εξουσία να ασχοληθούν με το κοινό καλό και όχι με το ατομικό.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μόνοι τους φίλε μου κάποιοι πολιτικοί είπανε, ότι κάποιοι άλλοι πολιτικοί μπήκανε με άδειες τσέπες και τώρα δεν ξέρουν τι έχουν. Αν σε νοιάζει η καρέκλα στην πολιτική και το χρήμα, τότε το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που βλέπουμε.
Με αγάπη
Μαx