Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

Αυτοί που "κλαίνε" στα κανάλια για τους νεκρούς στο Πέραμα , είναι οι βασικοί υπαίτιοι για τα ατυχήματα στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά , η πόλη μου έγινε πρωτοσέλιδο λόγω ατυχήματος στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη (ΝΕΖ). Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά, ούτε η τελευταία. Ζω στο Πέραμα 25 χρόνια και έχω δει να σκοτώνονται δεκάδες άνθρωποι (αρκετούς τους γνώριζα). Δεν περιγράφονται οι εικόνες που βλέπεις κάθε φορά που γίνεται ένα ατύχημα. Μητέρες, σύζυγοι, αδέρφια , παιδιά, πατεράδες, να τρέχουν την κατηφόρα προς την Ζώνη , έχοντας μια μόνο σκέψη, "Παναγία μου , θα είναι ζωντανός;". Να στέκονται με τις ώρες στην προβλήτα και να περιμένουν τα κακά ή τα καλά νέα. Και μετά ακολουθούν οι ανακοινώσεις και οι δηλώσεις από τους υποκριτές πολιτικούς, οι οποίοι ποτέ δεν έχουν έρθει στο Πέραμα , ποτέ δεν έχουν κοιτάξει τα προβλήματα των ανθρώπων της Ζώνης. Και "κλαίνε" για αυτά που παθαίνουν οι καημένοι οι άνθρωποι!!! Και αυτοί τι κάνουν;;; Ποιός Υπουργός Ναυτιλίας έχει κοιτάξει ποτέ σοβαρά το θέμα;;;;; Πόσους νεκρούς θέλουν;;;;; Γιατί κανείς δεν έχει ακούσει ποτέ τις φωνές για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας στη Ζώνη;;;; Μήπως κάποιοι τα παίρνουν και από εκεί;;;; Γίνονται έλεγχοι για τις συνθήκες που γίνονται οι εργασίες; ΟΧΙ! Υπάρχουν τεχνικοί ασφαλείας; ΟΧΙ! Τα μηχανήματα και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται είναι τα κατάλληλα και σε σωστή κατάσταση; ΟΧΙ! Γίνεται σωστά η προετοιμασία του πλοίου για την επισκευή (π.χ. εξαέρωση αερίων , το λεγόμενο gaz free); ΟΧΙ! Εχει τιμωρηθεί ποτέ κανείς για τους νεκρούς;ΟΧΙ!!!! Συνεπώς , ας σιωπήσουν οι πολιτικοί και να ανοίξουν το στόμα τους μόνο όταν θα έχουν να πουν κάτι ουσιώδες.
5 νεκροί και 3 αγνοούμενοι λένε τα ρεπορτάζ για την χθεσινή έκρηξη. Μόνο; Σίγουρα δεν ήταν Πακιστανοί , Φιλιππινέζοι και άλλοι πάνω στο πλοίο; Τους οποίους βάζουν στο πλοίο παράνομα και για ένα κομμάτι ψωμί; Έτσι δουλεύει το σύστημα. Αυτό είναι το κράτος μας. Δυστυχώς. Θα μείνει το θέμα στην επικαιρότητα για λίγο, θα γίνουν κάποιες αναλύσεις και μετά ξανά σιωπή......μέχρι το επόμενο ΜΠΑΜ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: