Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2007

Ο "τσαμπατσής" με τη Mercedes

Σήμερα, μπαίνοντας στην Αττική Οδό το απόγευμα για να επιστρέψω σπίτι, είδα για άλλη μια φορά μια κομπίνα που κάνουν κάποιοι έξυπνοι (σε αντίθεση με εμάς τους ηλίθιους) για να μην πληρώνουν διόδια. Κόλλησε πολύ κοντά πίσω από το δικό μου αυτοκίνητο , ώστε να μην προλάβει η αυτόματη μπάρα να κλείσει και έτσι να περάσει χωρίς να πληρώσει. Μόλις με προσπέρασε, διαπίστωσα ότι το αυτοκίνητο ήταν μάρκας Mercedes, μοντέλο C 350 (αξίας περίπου 65.000€). Αν είναι δυνατόν ! Η Mercedes ,Mercedes, αλλά το τσάμπα τσάμπα. Γιατί κάποιοι είναι τόσο ξεφτίλες; Δηλαδή το αυτοκίνητο μπορεί και το αγοράσει, αλλά να πληρώσει 2,70€ δεν μπορεί. Βέβαια, υπάρχουν τα κορόιδα που το κάνουν!
Αν δίνουμε παράδειγμα στα παιδιά μας με τέτοιες συμπεριφορές, μην περιμένουμε πολλά. Είναι σαν να τους λέμε ότι θα πρέπει να είναι κομπιναδόροι και να ζουν εις βάρος των άλλων, παρασιτικά.
Αν όλοι δίναμε καλά παραδείγματα, και τηρούσαμε βασικούς απλούς κανόνες συμπεριφοράς, πιστεύω πως τα πράγματα στη χώρα μας θα ήταν διαφορετικά. Όσο όμως οι μεγάλοι δίνουμε το κακό παράδειγμα, τα κακώς κείμενα που έχουμε σαν κοινωνία, θα επιβιώνουν για πολύ καιρό ακόμα.

2 σχόλια:

If...ιγένεια είπε...

Η ριμάδα η νοοτροπία δεν αλλάζει.. Δυστυχώς..

Cosmos71 είπε...

Σκέφτομαι ότι, θα πρέπει εμείς να κάνουμε την αρχή. Οχι μόνο να κρίνουμε τους άλλους , αλλά να έχουμε και μια στάση που θα αποτρέπει αυτά τα φαινόμενα. Ισως έτσι, αν γίνουμε περισσότεροι από αυτούς που δίνουν το κακό παράδειγμα, κάποια στιγμή να αλλάξουν κάποια πράγματα.