Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2007

Η ξεφτίλα και η απαξίωση των βουλευτών

Το ότι οι βουλευτές μας δεν είναι ότι καλύτερο διαθέτει αυτή η χώρα, νομίζω πως όλοι το γνωρίζουμε. Από που; Κοιτάξτε γύρω σας και θα καταλάβετε! Εχω την πεποίθηση ότι είναι ελάχιστοι (μετριούνται στα δάκτυλα των ποδιών και των χεριών) αυτοί που πράγματι θέλουν να προσφέρουν στην χώρα αυτή. Οι υπόλοιποι κοιτάζουν μόνο πως θα εκμεταλλευτούν την βουλευτική τους ιδιότητα για να "φτιαχτούν" όπως λέμε.
Πάντα όμως έχω μια ελπίδα ότι ίσως κάποια στιγμή κάτι θα αλλάξει. Κάτι θα γίνει και όλοι αυτοί θα κάνουν επιτέλους το καθήκον τους. Θα αλλάξουν. Θα δώσουν μια προοπτική.
Δυστυχώς όμως κάθε φορά γίνομαι μάρτυρας σε κάποιο γεγονός, που αποδεικνύει ότι δεν θα αλλάξει τίποτα. Δυστυχώς...
Τις τελευταίες ημέρες, έγινε περιστατικό στο χώρο που εργάζομαι , που απέδειξε τα πιο πάνω.
Υπάρχει ένας συνάδελφος ο οποίος, κατά γενική ομολογία , δεν κάνει σωστά την δουλειά του. Το λένε οι προϊστάμενοί του, το λένε οι υφιστάμενοί του, το λένε οι πελάτες. Έτσι οι προϊστάμενοί του , αποφάσισαν να του κάνουν μια σύσταση, αναφέροντας ότι αν δεν βελτιωθεί, θα υπάρχει πρόβλημα στη συνέχιση της συνεργασίας. Ο άνθρωπος , σαν άνθρωπος είναι μια χαρά, αλλά δυστυχώς στη δουλειά, δεν τα πάει καλά. Δεν είναι μεμπτό αυτό. Δεν μπορούμε όλοι να κάνουμε όλες τις δουλειές.
Αφού του έγινε η σύσταση, την ίδια ημέρα και μάλιστα το βράδυ, κάλεσαν από γραφείο βουλευτή στο σπίτι του προϊστάμενου του και μετέφεραν την παράκληση του βουλευτή (είναι και αρκετά γνωστός), να δείξει ο προϊστάμενος περισσότερο ανοχή απέναντι στον συγκεκριμένο συνάδελφο.
Εδώ τώρα αρχίζουν τα ερωτήματα. Ο συγκεκριμένος βουλευτής είχε λύσει, φαντάζομαι ,τα προβλήματα της περιοχής του και έτσι θεώρησε να ασχοληθεί και με τον "πελάτη" του ( ναι έτσι είμαστε , πελάτες)!
Ο συγκεκριμένος βουλευτής, δεν πιστεύω να ασχολήθηκε με το γεγονός ότι ίσως ο πελάτης του πραγματικά δεν κάνει για τη δουλειά και ότι παρεμβαίνοντας μπορεί να καταστρατηγήσει κάθε έννοια αξιοκρατίας, δημιουργώντας πρόβλημα τόσο στην εταιρία , όσο και στους πελάτες της εταιρίας , από την ελλειπή εξυπηρέτηση. Αλλά την τον νοιάζει; Αυτός τον πελάτη του θέλει να εξυπηρετήσει. Για αυτό άλλωστε στο Δημόσιο επικρατεί η κατάσταση που όλοι γνωρίζουμε. Διότι αυτό που περιγράφω γίνεται κατά κόρον. Άνθρωποι που δεν κάνουν για μια δουλειά, βρίσκονται εκεί , λόγω πελατειακών σχέσεων.
Θα μπορούσα να γράφω ώρες γι' αυτό το θέμα, αλλά ειλικρινά έχω σιχαθεί αυτή τη κατάσταση. Απλά ήθελα να το δημοσιοποιήσω , έτσι για να βγάλω τη πίκρα μου. Πρέπει κάποια στιγμή να αντιδράσουμε. Σίγουρα , το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, αλλά είμαστε εμείς αυτοί που αφήνουμε το κεφάλι να συνεχίζει να είναι στη θέση του και να βρωμάει. Πρέπει κάποτε να το κόψουμε! Να τους δείξουμε ότι αν δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους θα φεύγουν Ισως έτσι συμμορφωθούν (θυμάστε τη "συγκίνηση" πρώην υπουργού σε πρόσφατη συγκέντρωση κομματικού οργάνου; Μου αρέσει που θεωρούσε τον εαυτό της θύμα! Δεν σκέφτηκε ότι όποιος δεν ακούει τη φωνή του λαού, όντας μάλιστα υπερόπτης, κάποια στιγμή θα την πατήσει). Πάντως κάτι πρέπει να γίνει, διότι πέρα του ότι δημιουργούν πρόβλημα στη χώρα, έχουν απαξιώσει και το θεσμό του βουλευτή και είναι κρίμα, αν σκεφτούμε ότι είναι οι άνθρωποι που ψηφίζουμε για να μας εκπροσωπούν και να εργάζονται για το συμφέρον και το μέλλον το δικό μας και της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: