Κυριακή 1 Ιουλίου 2007

The Day After Tomorrow

Βλέποντας τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό (ακραία καιρικά φαινόμενα , είτε πρόκειται για πλημμύρες στην Αγγλία, είτε για τις απίστευτες θερμοκρασίες στην Ελλάδα, εξαφάνιση δασών από πυρκαγιές κλπ), σκέφτηκα ότι τελικά το σενάριο της ταινίας "Μετά την Επόμενη Ημέρα", δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. Ισως η πραγματικότητα τελικά να αποδειχτεί πιο εφιαλτική (ίσως να μην παγώσει όλο το Βόρειο Ημισφαίριο, αλλά να ψηθούμε σιγά σιγά από τις ακτίνες του ήλιου , λόγω του ότι δεν θα υπάρχει κάτι να μας προστατεύσει), όπως αποδείχτηκε και με την τρομοκρατική επίθεση τις 11 Σεπτεμβρίου (ποιος θα φανταζόταν ένα τέτοιο σενάριο!).
Οσο κι αν ακούγεται γραφικό, δεν μπορώ να φανταστώ ότι αυτοί, που ρυθμίζουν τις τύχες τις ανθρωπότητας , δεν ενδιαφέροντα για τις επιπτώσεις που έχει το ανελέητο κυνήγι του πλούτου σε βάρος της φύσης. Δεν ζουν αυτοί σε αυτόν τον πλανήτη; Δεν έχουν παιδιά; Πιστεύουν ότι πάντα θα την γλιτώνουμε χωρίς επιπτώσεις;
Η άποψή μου είναι ότι , αν δεν αλλάξει κάτι ριζικά, σύντομα (πιο πολύ από ότι μπορούμε να φανταστούμε!) , οι επιπτώσεις πάνω μας θα είναι πολύ αισθητές. Μπορεί τώρα να μην επηρεαζόμαστε σημαντικά , αλλά στο μέλλον αυτό θα αλλάξει. Ισως θα πρέπει κι εμείς να κινητοποιηθούμε , διότι αν καθόμαστε έτσι απαθείς , τότε θα είμαστε συνυπεύθυνοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: