Δευτέρα 23 Ιουλίου 2007

Τελικα έχουμε τις Κυβερνήσεις που μας αξίζουν

Προσπαθώ πάντα, να βλέπω τα πράγματα από όλες τις οπτικές και να μην είμαι απόλυτος στα συμπεράσματά μου. Σήμερα όμως , ένα συγκεκριμένο συμβάν , με εξόργισε σε απίστευτο βαθμό.

Στην περιοχή που μένω , ο Δήμαρχος είχε την ωραία ιδέα, να τοποθετήσει κάδους, όπου θα τοποθετούνται μόνο συσκευασίες για ανακύκλωση. Επίσης, για να παροτρύνει αλλά και να διευκολύνει τον κόσμο, μοίρασε σε όλους τους κατοίκους ωραίες μεγάλες τσάντες, ώστε κάθε φορά να συλλέγουν εκεί τις συσκευασίες μέχρι να τις τοποθετήσουν στους ειδικούς κάδους.

Ετσι κι εγώ, συμφωνώντας με την πρωτοβουλία αυτή, άρχισα να συλλέγω τις συσκευασίες στην ειδική τσάντα. Σήμερα το πρωί , βλέποντας ότι η τσάντα έχει γεμίσει, αποφάσισα να την αδειάσω στον ειδικό κάδο. Τι το ήθελα;!!! Ανοίγοντας το καπάκι, αυτό που αντίκρισα ήταν τουλάχιστον εξοργιστικό!!! Το τι υπήρχε εκεί μέσα δεν περιγράφεται! Και να πω πως δεν υπάρχει προειδοποίηση στον κάδο να τοποθετούνται μόνο συσκευασίες προς ανακύκλωση;! Ολων των ειδών τα σκουπίδια, στρώμα από καναπέ, μια τηλεόραση 14" και (το συγκλονιστικό!), μια ψόφια γάτα!!!!!! Δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου! Σκέφτηκα πως άνοιξα λάθος κάδο και κοίταξα απ έξω να δω αν είναι ο σωστός. Πράγματι, όλα αυτά ήταν στον κάδο για τις συσκευασίες προς ανακύκλωση. Απογοητευμένος, αλλά και θυμωμένος, τοποθέτησα τις συσκευασίες που είχα συλλέξει και αποχώρησα.

Τι να πω; Για ποιο λόγο όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν τηρούν τους κανόνες; Γιατί τελικά για να κάνουμε κάτι σε αυτή τη χώρα , θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό και να συνοδεύεται από κάποια ποινή; Τελικά αξίζει τον κόπο να αναλάβει κάποιος οποιαδήποτε πρωτοβουλία; Μήπως εμείς με τη συμπεριφορά μας δίνουμε το πάτημα σε αυτούς που μας κυβερνούν, να μην κάνουν τίποτα, μιας και κανείς δεν θα το εκτιμήσει; Μήπως τελικά έχουμε κλειστεί πολύ στον εαυτούλη μας και δεν μας ενδιαφέρει τίποτα άλλο εκτός από το προσωπικό μας συμφέρον; Ο τέλειος ωχαδερφισμός! Δυστυχώς με τέτοιες συμπεριφορές και νοοτροπία ("Ωχ μωρέ! Από εμένα εξαρτάται ο κόσμος; Η δική μου συμπεριφορά σας πείραξε;!Εγώ θα σώσω τον Πλανήτη;), το μέλλον προβλέπεται μάλλον ζοφερό για τα παιδιά μας. Τι πρέπει να γίνει ; Να παραιτηθούμε; Να συμβιβαστούμε με την κατάσταση; ΟΧΙ!!! Θα πρέπει να επιμένουμε να στηρίζουμε οποιαδήποτε κίνηση προάγει το κοινωνικό σύνολο και την ποιότητα ζωής μας, κι ας είμαστε και μόνοι. Θα πρέπει να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας , δίνοντάς τους το παράδειγμα, ώστε να είναι συνειδητοποιημένοι και ευσυνείδητοι πολίτες, που συμμετέχουν στην προαγωγή του κοινού καλού. Γι'αυτό κι εγώ θα συνεχίσω να υποστηρίζω την ενέργεια του Δήμου κι ας γεμίζουν κάποιοι τους κάδους με ότι θέλουν.
Δυστυχώς, αυτό που κρατάει πίσω την πατρίδα μας , σε σχέση με τις υπόλοιπες αναπτυγμένες χώρες, είναι ότι δεν είμαστε "ομαδικοί παίκτες". Κοιτάζουμε μόνο τον εαυτό μας και είμαστε 100% ατομιστές και "καναπεδάκιδες". Ετσι , η ρήση που λέει πως "Οι Λαοί κυβερνώνται από τους κυβερνήτες που τους αξίζουν", πιστεύω πως ανταποκρίνεται απόλυτα στην Ελλάδα. Γιατί ο εκάστοτε πολιτικός, βουλευτής , υπουργός να ασχοληθεί με το κοινό καλό , όταν δεν το κάνουμε κι εμείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια: