Πέμπτη 21 Ιουνίου 2007

ΕΥ(Φ)ΟΡΙΑ

Παρακολουθώ αυτές τις ημέρες, τις ανακοινώσεις που γίνονται για το νέο νόμο για την φορολογία εισοδήματος , τους 3 άξονες με βάση τους οποίους θα καταρτιστούν οι διατάξεις κλπ. Εξαγγέλλουν όλοι της Κυβέρνησης , με πρώτο τον Υπουργό Οικονομίας, ότι σκοπός είναι να γίνει το σύστημα πιο δίκαιο , να ενταχθούν κατηγορίες που δεν φορολογούντο και άκουσον άκουσον , να αλλάξει η νοοτροπία των φορολογούμενων καθώς και των ελεγκτικών αρχών! Τι να πω ;! Μάλλον οι άνθρωποι αυτοί δεν ζουν στην Ελλάδα. Ισως έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα (που να ασχολούμαστε τώρα με το τι γίνεται στον πραγματικό κόσμο!).
Εγώ να δεχτώ ότι υπάρχει πράγματι ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας (όχι μόνο στα θέματα εφορίας αλλά και αλλού) και ότι , ναι, δεν πρέπει να φοροδιαφεύγουμε, διότι κάνουμε κακό στο κράτος , κατα συνέπεια στην κοινωνία κλπ. (εγώ είμαι μισθωτός και πληρώνω κανονικά το φόρο μου. Μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι δεν φοροδιαφεύγουν). Ποιοι όμως και πως προσπαθούν να μας πείσουν γι'αυτό; Αυτοί που τσακώνονται για το ποιος έφαγε περισσότερα από τον άλλο; Αυτοί που άλλα λένε πριν τις εκλογές κι άλλα μετά; Αυτοί που συνεχώς ζητάνε από τον λαό να κάνει θυσίες και οι ίδιοι δεν κάνουν τίποτα; Και αφού κάνει ο λαός θυσίες , στο τέλος του λένε ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν ικανοποιητικό και πρέπει να ξανακάνει!
Για πιο λόγω να είναι κάποιος νομοταγής πολίτης, στον τομέα τις φορολογίας εισοδήματος; Οκ, να πληρώσω την εφορία , να μην κρύψω τίποτα και να είμαι ειλικρινείς . Τα λεφτά θα χρησιμοποιηθούν σωστά; Θα γίνουν Νοσοκομεία; Θα προσληφθούν Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να μην περιμένουμε στις ατελείωτες ουρές; Θα φτιαχτούν σχολεία και θα βελτιωθεί το σύστημα εκπαίδευσης ώστε να μην χρειάζεται να πληρώνω φροντιστήρια για τα παιδιά μου; Θα γίνουν έργα υποδομής ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητά μας (δρόμοι , συγκοινωνίες κ.α) (κάθε μέρα χάνουμε 2 με 3 ώρες στις μετακινήσεις μας στους δρόμους).Θα αναπτυχθεί το κοινωνικό κράτος ώστε να βοηθούνται οι άποροι συμπολίτες μας; Θα δοθούν χρήματα για την δημιουργία θέσεων εργασίας; Θα δοθούν χρήματα στην επιστημονική έρευνα , σε όλους τους τομείς ; Και άλλα πολλά.....
Οταν όχι μόνο δεν γίνονται τα παραπάνω, αλλά βλέπουμε να βγαίνουν στη δημοσιότητα και περιπτώσεις κατάχρησης του δημοσίου χρήματος, τότε πως περιμένουν από εμάς να αλλάξουμε νοοτροπία; Αν ρωτήσεις όλους τους Ελληνες, θα σου απαντήσουν ότι οι πολιτικοί μας (αν όχι όλοι , το μεγαλύτερο ποσοστό ), έχουν εκλεγεί και ασχολούνται με τα κοινά, όχι για να βοηθήσουν το κοινωνικό σύνολο, αλλά για προσωπικό τους όφελος.
Θα έλεγα λοιπόν , να αλλάξουν πρώτα οι ίδιοι νοοτροπία και μετά να έρθουν να πείσουν εμάς. Μέχρι τότε, θα τους αφήσουμε στην ευ(φ)ορία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: