Κυριακή 13 Απριλίου 2008

Μια διαφορετική άποψη ενός ΑΕΚτζή για το χαμένο (για άλλη μια χρονιά) Πρωτάθλημα.

Γενικά , δεν ασχολούμαι πολύ εντατικά και φανατικά με τα ποδοσφαιρικά. Παρακολουθώ σαν απλώς φίλαθλος, χωρίς φανατισμό και αντιπαλότητα. Βλέποντας όμως αυτά που γράφουν και λένε οι φίλοι μου συναεκτζήδες, δεν μπόρεσα να κρατηθώ και θέλησα να γράψω κι εγώ την άποψή μου.
Κατ'αρχήν λένε ότι τα πρωταθλήματα είναι γενικά στημένα, για να τα παίρνει συνέχεια ο Ολυμπιακός. Ωραία. Αν πούμε πως έτσι είναι, τότε γιατί ασχολούνται με κάτι στημένο; Ας πάψουν να ασχολούνται και να χαλάνε την ζαχαρένια τους. Από τη στιγμή που γνωρίζουν εκ των προτέρων το αποτέλεσμα , γιατί πηγαίνουν στο γήπεδο και γιατί συνεχίζουν να παρακολουθούν το πρωτάθλημα; Εγώ δεν παρακολουθώ ένα έργο του οποίου ξέρω την κατάληξη. Συνεπώς , πιστεύω πως αυτά που λένε, ούτε οι ίδιοι δεν τα πιστεύουν.
Δεύτερον, λένε πως αν πάρει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα (που εγώ πιστεύω πως θα το πάρει), θα είναι ψεύτικο και στα χαρτιά, λόγω της υπόθεσης με την Καλαμαριά. Εγώ ρωτάω: θα ασχολιώμασταν τώρα με την υπόθεση αυτή , αν η ΑΕΚ είχε κερδίσει τον Ηρακλή και τον Πανιώνιο στο γήπεδό της; Οχι. Διότι θα είχε τελειώσει το πρωτάθλημα. Μην μπαίνουμε πάντα σε μια διαδικασία κυνηγιού μαγισσών. Είναι βέβαια χαρακτηριστικό των Ελλήνων, να φταίνε πάντα η άλλοι, αλλά ας μην το παρακάνουμε. Πιστεύω πως και οι φίλοι του Ολυμπιακού δεν είναι και πολύ ευτυχείς με το ότι θα πάρουν πρωτάθλημα έτσι , αλλά τι να κάνουμε τώρα;
θα καταλήξω λέγοντας ότι σίγουρα , ο Ολυμπιακός έχει ευνοηθεί σε αρκετούς αγώνες. Το ίδιο όμως έχει γίνει και με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟ. Σίγουρα η ΑΕΚ έχει καλύτερη ομάδα φέτος από τον Ολυμπιακό, αλλά ο Ολυμπιακός έχει κάνει λιγότερα λάθη. Πιστεύω πως ακόμα και οι ίδιοι οι οπαδοί του Ολυμπιακού (οι υγιείς), δεν είναι ευχαριστημένοι με την ομάδα τους, αλλά στην τελική ανάλυση είναι ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα της κατάκτησης του τίτλου, όπως θα ήταν κάθε φίλαθλος με την ομάδα του.
Εδώ στην Ελλάδα βέβαια έχουμε τάση να τραγικοποιούμε τα γεγονότα. Λένε οι συναεκτζήδες ότι δεν έχουμε πάρει πρωτάθλημα εδώ και 14 (πλέον 15 χρόνια).Και; Και ο Ολυμπιακός είχε 10 χρόνια να πάρει πρωτάθλημα, που αν λάβουμε τα μεγέθη και τα πρωταθλήματα των 2 ομάδων, είναι ακριβώς το ίδιο. Ας κάνει και η ΑΕΚ τις απαραίτητες κινήσεις για να μπορέσει να τα καταφέρει κι αυτή καλύτερα στο μέλλον. Το κακό είναι ότι με όλη αυτή τη γκρίνια που έχουν ΑΕΚ και ΠΑΟ όλα αυτά τα χρόνια που παίρνει πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός , κάνουν κινήσεις πανικού και δεν μπορούν να φτιάξουν ομάδες της προκοπής, με αποτέλεσμα όλοι μαζί να πατώνουμε στην Ευρώπη (ο Ολυμπιακός πατώνει γιατί μη έχοντας σοβαρό ανταγωνισμό στο εσωτερικό, βγαίνει έξω και προσγειώνεται απότομα) και να είμαστε πλέον τόσο χαμηλά στην βαθμολογία που να ξεκινάμε από τον Ιούλιο στο Champions League.
Ας βλέπουμε τα πράγματα λίγο πιο ψύχραιμα. Τι να πει για παράδειγμα και το Αμβούργο , που είναι η δεύτερή μου ομάδα , μιας και γεννήθηκα και μεγάλωσα εκεί. Έχει να πάρει πρωτάθλημα από το 1983!!! Μιλάμε για ομάδα που έχει πάρει ένα κύπελλο Πρωταθλητριών , ένα κύπελλο Κυπελλούχων και 8 πρωταθλήματα Γερμανίας!! Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο εδώ στην Ελλάδα , θα είχε έρθει η καταστροφή!!
Λοιπόν παιδιά, ψυχραιμία και περαστικά μας για άλλη μια χρονιά. Του χρόνου πάλι. Εγώ πάντως είμαι ευχαριστημένος , διότι τουλάχιστον φέτος νικήσαμε τον Ολυμπιακό και μάλιστα με το επιβλητικό 4:0 , σε έναν σπουδαίο αγώνα. Από εκεί και πέρα , ας προσέχαμε , να μην χάναμε από τον Πανιώνιο και τον Ηρακλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: