Κυριακή 6 Απριλίου 2008

Ελληνες επιχειρηματίες και επισκέπτες καταγγέλουν ότι τους σπάσανε τα αυτοκίνητα στα Σκόπια. Ας προσέχανε!

Σήμερα το πρωί είχε στη πρωινή εκπομπή του MEGA , έναν τύπο ο οποίος κατήγγειλε ότι του έσπασαν το αυτοκίνητο στα Σκόπια. Όταν τον ρώτησαν αν πηγαίνει στα Σκόπια για επαγγελματικούς λόγους ,απάντησε αρνητικά. Είπε ότι πηγαίνει για να ψωνίσει , να φάει ή να επισκεφτεί κανέναν γιατρό!!!!!!! Είπε ότι είναι πιο φθηνά γι'αυτό πηγαίνει εκεί!!!! Λοιπόν, εγώ του λέω δεν πειράζει για το αυτοκίνητο. Θα το ξαναφτιάξει από τα λεφτά που κέρδισε πηγαίνοντας στα Σκόπια για φαγητό και ψώνια. Το ίδιο απαντάω και στους επιχειρηματίες. Δεν πειράζει. Θα φτιάξουν τα αυτοκίνητά τους από τα υπερκέρδη που έβγαλαν , μετακομίζοντας τις επιχειρήσεις τους από την Μακεδονία στα Σκόπια, αφήνοντας χιλιάδες Έλληνες άνεργους. Θα πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε ότι πρέπει να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες των πράξεών μας. Ξέρουμε ποια είναι η κατάσταση με την γείτονα χώρα. Γιατί πηγαίνουμε; Γιατί να τους αφήνουμε τα λεφτά μας; Για να μας βρίζουν; Για να λένε ότι θα πληρώσουμε ακριβά την στάση μας; Για να λένε ότι πράξαμε γενοκτονία;
Πιστεύω ότι εδώ θα πρέπει να παίξει και έναν ρόλο η Κυβέρνηση. Εκτός από τα βέτο σε διεθνής οργανισμούς , θα πρέπει να βοηθήσει ώστε να ασκηθούν και οικονομικές πιέσεις και να βοηθηθούν οι περιοχές της Μακεδονίας και Θράκης, που υποφέρουν από ανεργία. Οι οικονομικές πιέσεις είναι πάντα πιθο αποτελεσματικές. Οταν ο άλλος έχει οικονομικά προβλήματα αντιδράει και έτσι μπορεί να δημιουργήσει πιέσεις στην κυβέρνησή του.
Γνωστός μου , που εργάζεται σε μεγάλη ελληνική επιχείρηση που έχει θυγατρική στα Σκόπια, μου είπε ότι αυτό που ενδιαφέρει τους Σκοπιανούς είναι τα λεφτά. Να έχουν δουλειά και να περνάνε καλά (όπως ενδιαφέρει κάθε άνθρωπο άλλωστε). Οι μόνοι που μπορούν να τους βοηθήσουν σε αυτό τον τομέα, είμαστε εμείς. Άλλες χώρες και να ανοίξουν επιχειρήσεις , δεν μπορούν να τους προσφέρουν αυτό που προσφέρουμε εμείς. Καθημερινό οικονομικό τουρισμό.
Ας σταματήσουμε να κοιτάμε μόνο την τσέπη μας. Θα δώσουμε έτσι και ένα παράδειγμα στους πολιτικούς μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: