Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Ελλάδα : Η χώρα των Καραγκιόζηδων συνεχίζει τις παραστάσεις και τις γιορτές!!!

Φέτος το χειμώνα δώσαμε σαν χώρα ρεσιτάλ! Δεν υπάρχει ανταγωνισμός! Είμαστε περίπου όπως ο Ολυμπιακός στο Ελληνικό πρωτάθλημα! Παίρνουμε το πρωτάθλημα από το χειμώνα! Ποια Σομαλία, ποιο Ισραήλ, ποια Νιγηρία , Ουγκάντα και λοιπές χώρες! Όπως λέει και η διαφήμιση του ΕΟΤ, ο γύρος του κόσμου σε μια χώρα!
Στην αρχή καταφέρνει ένας αστυνομικός να παραβιάσει όλους τους νόμους της Φυσικής (όπως τους ξέραμε τουλάχιστον) και να σκοτώσει έναν μαθητή. Μετά , με αφορμή αυτό , αρχίσαμε και διαλύαμε το κέντρο της πρωτεύουσας κάθε μέρα και αφού αδειάζαμε τα καταστήματα (να μην χάσουμε την ευκαιρία!) , τα καίγαμε , διότι έτσι, πίστευαν κάποιοι, ότι έπαιρναν εκδίκηση. Έπειτα, αφού διαλύσαμε το σύμπαν χωρίς λόγο , αποφασίσαμε να κάνουμε το αδιανόητο(!!!!) για την Ελλάδα : να ανοίξουμε τα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας ημέρα Κυριακή!!!!! Κάτι, το οποίο σε άλλες χώρες θα ήταν φυσιολογικό, λαμβάνοντας υπόψιν τις συνθήκες και τις καταστάσεις που δημιουργήθηκαν το τελευταίο διάστημα, έγινε στην Ελλάδα αντικείμενο τεράστιας διαμάχης. Θα ανοίξουν ή δεν θα ανοίξουν τα καταστήματα;; Αν ανοίξουν , μήπως έρθει η συντέλεια για τα δικαιώματα των εργαζομένων;; Μήπως έρθει η συντέλεια γενικά;;; Οι έμποροι θα σωθούν ή δεν θα σωθούν ;;; Θα καλύψει το ΥΠΑΝ αυτούς που θα ανοίξουν ή όχι;; Γιατί η Νομαρχία ενώ στην αρχή συμφώνησε , μετά άλλαξε απόφαση;;; Και άλλα τέτοια τραγελαφικά! Αφού τελικά λήφθηκε η μεγάλη απόφαση για τα παγκόσμια τεκταινόμενα, είδαμε το άλλο γελοίο : συνδικαλιστές να τα βάζουν με τους πελάτες που τόλμησαν να δώσουν τα λεφτά τους!!! Κατάλυση για άλλη μια φορά κάθε νομιμότητας και δημοκρατίας!!! Συνδικαλιστές , οι οποίοι έχουν εξασφαλίσει το μέλλον τους , να φωνάζουν δήθεν για τα δικαιώματα των εργαζομένων!!! Τους εργαζόμενους τους ρώτησαν αν θέλουν να εκπροσωπούνται από αυτούς;;; Οι συνδικαλισταράδες , που απορία έχω πως ζούνε από την στιγμή που δεν πατάνε το πόδι τους στη δουλειά;;; Και πως γίνεται αυτοί να είναι πάντα στο απυρόβλητο και κανείς να μην τολμάει να τους μιλήσει;;; Όταν κλείνουν οι εταιρίες και τα πολυκαταστήματα , δεν βλέπω να τραβάει κανενα ζόρι κάποιος από αυτούς τους συνδικαλιστές!! Το ζόρι το τραβάνε οι εργαζόμενοι. Το μόνο που λένε οι εργατοπατέρες είναι πως συμπαραστέκονται!! Χεστήκαμε!!! Με την συμπαράσταση την προφορική δεν γίνεται τίποτα! Και αλήθεια , πως γίνεται να μην έχει απολυθεί ποτέ κάποιος αρχισυνδικαλιστής;; Πως γίνεται να μην είναι ποτέ κάποιος από αυτούς άνεργος, να δει "τι εστί βερύκοκο";
Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας! Οι συνδικαλιστές ξεσκίζονται για να πιάσουν την καρέκλα και να εξυπηρετήσουν δικά τους συμφέροντα. Τελεία και παύλα. Είναι και αυτοί μέρος του συστήματος και όλοι γνωρίζουμε πως λειτουργούν. Άλλωστε στην Ελλάδα ο συνδικαλισμός είναι ο προθάλαμος για να μπει κάποιος στην πολιτική!! Ενώ στις άλλες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου ο συνδικαλισμός συμβάλλει στην πρόοδο των κοινωνιών , στην Ελλάδα είναι το καρκίνωμα. Συγκρίνετε τις απεργίες που γίνονται στην Ευρώπη όταν π.χ. πάρει απόφαση η IG Mettal της Γερμανίας και με τις απεργίες της ΓΣΕΕ , του ΠΑΜΕ και των λοιπόν θεάτρων εδώ στην Ελλάδα. Και άλλωστε εκεί είναι ένα σωματείο και παίρνουν όλοι συλλογικά τις αποφάσεις . Εδώ ; ΓΣΕΕ, χωριστά. ΠΑΜΕ, χωριστά. ΣΥΡΙΖΑ - κοινωνικά φόρουμ κλπ, ξεχωριστά. Βέβαια , να δημιουργούνται θέσεις , γιατί αυτό τους νοιάζει. Μήπως κι εκεί υπάρχει διαφθορά;; Αν τους ενδιέφεραν οι εργαζόμενοι θα ήταν ενωμένοι !!!
Γι'αυτό μου ερχόταν να ξεράσω όταν έβλεπα του υποκριτές συνδικαλισταράδες να φωνάζουν στην τηλεόραση, δήθεν για τα δικαιώματα των εργαζομένων!!!
Γι'αυτό λέω πως είμαστε χώρα καραγκιόζηδων, καιροσκόπων και ατομιστών και δεν πρόκειται ποτέ να πάμε μπροστά.
Είμαι περίεργος να δω μετά τις γιορτές τι παραστάσεις έχουμε έτοιμες για τους θεατές!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: