Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Ανακύκλωση συσκευσιών, μπλέ κάδοι και..πράσινα άλογα!

Βλέπω και ακούω τις διαφημίσεις που γίνονται από την εταιρία που υποτίθεται πως έχει αναλάβει την ανακύκλωση των συσκευασιών (τους περίφημους μπλε κάδους) και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Είναι βέβαια γνωστό ότι το κράτος έχει διαλυθεί , αλλά τουλάχιστον κάποια απλά πράγματα θα έπρεπε να λειτουργούν!! Σαν ηλίθιος μαζεύω όλες τις συσκευασίες σε ξεχωριστή σακούλα , ώστε να την τοποθετήσω μόλις γεμίσει , στον μπλε κάδο της ανακύκλωσης. Υπήρχαν μέρες που έβλεπα τον κάδο να ξεχειλίζει , αλλά πίστευα πως οφειλόταν στην μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, η οποία δημιουργούσε το πρόβλημα λόγω του ότι δεν προλάβαιναν να τον αδειάσουν. Προχθές, μια κυρία που μένει απέναντι από το σημείο που είναι ο κάδος, με παρακάλεσε να μην τοποθετήσω την σακούλα στον μπλε κάδο, διότι είχε ήδη γεμίσει. Όταν την ενημέρωσα ότι πρόκειται για συσκευασίες που είναι για ανακύκλωση, γέλασε και μου είπε "Ποια ανακύκλωση; Δεν έχει εμφανιστεί φορτηγό για να συλλέξει τις συσκευασίες εδώ και 2 μήνες!" . Σε ανταπάντησή μου ότι αν ήταν αυτό αλήθεια θα έπρεπε να είχε δημιουργηθεί βουνό από συσκευασίες με ενημέρωσε ότι , κάθε φορά που βλέπουν στην γειτονιά να γεμίζουν οι κάδοι επικίνδυνα, καλούν τον Δήμο, ο οποίος στέλνει κανονική σκουπιδιάρα, όχι αυτή για τις ανακυκλώσης και αδειάζει τους κάδους!!!!!!
Δηλαδή κάνουμε μια τρύπα στο νερό! Το ερώτημά μου είναι γιατί δεν στέλνει η εταιρία που έχει αναλάβει την ανακύκλωση το φορτηγό για να συλλέξει τις συσκευασίες;;; Μήπως , κρατάνε τα λεφτά για άλλους σκοπούς;;;; Απλά μια ερώτηση κάνω!!!
Μου φαίνεται πως σε αυτή την χώρα δεν υπάρχει καμία ελπίδα!!!! Ολοι για την μάσα!!!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φιλε μου η ανακυκλωση ειναι ενα παραμυθι,και ενας τροπος για να δικαιολογουν κονδυλια.Πριν απο χρονια,ειχε δειξει η ΕΡΤ ντοκυμανταιρ,οπου στην Αμερικη οπου ξεκινησε η ανακυκλωση,το κοστος της επεξεργασιας υπερεβαινε τα οφελη της υλικα και οικονομικα.Οποτε στραφηκανε προφανως σε αλλες τεχνολογιες.Στην Ελλαδα,μια χωρα με εναν λαο αγραμματο,και επιτειδιους που μας δουλευουν,μετα απο 30χρονια θυμηθηκαμε την ανακυκλωση.Ειμαστε οι χειρωτεροι μεταπρατες του πλανητη.Ηλιθιοι και ευκολοπιστοι,που ακολουθουμε και εισαγουμε οτι παρωχημενο και ευτελες απο την αλλοδαπη.Καλα να παθουμε.

Ανώνυμος είπε...

Καλε μου φίλε,
η εταιρία που έχει αναλάβει την οργάνωση της ανακύκλωσης δωρίζει κάδους και αυτοκίνητα στους Δήμους. Υπευθυνοι για την λειτουργία της ανακυκλωσης (τοποθέτηση κάδων,αποκομιδη ανακυκλωσιμων κτλ) ειναι οι ίδιοι οι δήμοι και οχι η εταιρια. Οποτε επικοινωνησε με το γραφειο καθαριότητας του δημου σου και ανέφερε το περιστατικό (καλύτερα γραπτως ωστε να απαντηθει σίγουρα).

Α και κύριε Ανώνυμε, δεν υπάρχουν κρατικά και ευρωπαικά κονδύλια για την ανακυκλωση ωστε να δικαιολογήσουν κάτι.Η ανακύκλωση χρηματοδοτείται από τους τις ιδιες τις εμπορικες ή βιομηχανικές επιχειρήσεις που βάσει νόμου πρέπει να μεριμνουν για την ανακυκλωση των προιοντων που παράγουν ή εμπορεύονται.
Στη διαθεση σας, για να μην υπάρχει παραπληροφόρηση!

Ανώνυμος είπε...

...και κατι συμπληρωματικό. Αφου μαζεψεις τις συσκευασίες σου (αδειες καικαθαρες απο υπολείμματα) στη σακούλα, οταν φτάσεις στον καδο να τις ρίχνεις χύμα μέσα (και ας ρίξεις και τη σακούλα μεσα μετα)

Μην χανεις την εμπιστοσύνη σου. Η ανακύκλωση γίνεται και τα νούμερα το επιβεβαιώνουν αυτό.

Ευχαριστώ!