Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008

Πόσες φορές πρέπει να μας πούνε ψέματα , για να βάλουμε μυαλό;

Και αφού τελείωσαν τα μπάνια του λαού (και των πολιτικών) , οι φωστήρες τις κυβέρνησης είπαν να ασχοληθούν με την οικονομία. Να δούνε τελικά που βρισκόμαστε (αν και το ήξεραν από πριν, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει). Ανακάλυψαν λοιπόν μια τρύπα (2,9 δισ , αν δεν κάνω λάθος)! Δεν γνωρίζω αν κόπιασαν για να την ανακαλύψουν , αλλά εγώ , με τις ελαχιστότατες γνώσεις που έχω και χωρίς να κοιτάξω σε κανένα αρχείο και χωρίς να κάνω καμία μελέτη, ήξερα ότι θα υπάρχει αυτή η τρύπα και ότι θα αποφάσιζε η κυβέρνηση νέα οικονομικά μέτρα, τουλάχιστον 1 χρόνο πριν. Για να ακριβολογώ, το ήξερα από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης στις εκλογές! Επίσης , πιστεύω ότι το ήξερε και το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων. Πάντα έτσι δε γίνεται; Πάντα μας λένε τις βλακείες τους πριν τις εκλογές (τις οποίες πιστεύουμε , σαν ηλίθιοι και τους ψηφίζουμε) και μετά μας λένε ότι τελικά δεν μπορούνε να τις εφαρμόσουν και πρέπει να βάλουμε πάλι το χέρι πιο βαθιά στη τσέπη.
Νέα μέτρα ,λέει η κυβέρνηση , διότι υπάρχει πρόβλημα. Ε, και; Αυτοί δεν ήταν που έλεγαν ότι είχαν σχέδιο για την οικονομία; Αυτοί δεν ήταν που έλεγαν ότι θα τακτοποιήσουν τα οικονομικά χωρίς να πληγούν οι χαμηλόμισθοι και συνταξιούχοι; Αυτοί δεν ήταν που έλεγαν ότι θα αυξήσουν τα έσοδα , μέσα από την ανάπτυξη; Αυτοί δεν ήταν που έλεγαν ότι θα χτυπήσουν τους φοροφυγάδες; Αυτοί δεν ήταν που έλεγαν ότι θα "μαζέψουν" τα έξοδα; Λοιπόν; Τι έγινε τώρα; Δεν τα καταφέραμε; Να λέτε όμως βλακείες και πράγματα που δεν γίνονται , ώστε να σας ψηφίσει ο κόσμος , μπορούσατε! Εκεί τα καταφέρνετε!
Έτσι θα γίνεται πάντα! Όσο βλέπουνε ότι μπορούν να μας δουλεύουνε χωρίς να υπάρχει κάποια επίπτωση γι' αυτούς, τόσο θα συνεχίζουν το "έργο" τους. Θα έπρεπε να τους πούμε να κόψουν το λαιμό τους και να εφαρμόσουν τα όσα υποσχέθηκαν, αλλά που;!
Πότε όμως θα βάλουμε μυαλό; .....

Δεν υπάρχουν σχόλια: