Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2007

Κι εμείς κοροϊδεύαμε τους Αμερικάνους για τον Μπούς!!!

Βλέποντας τις τελευταίες ημέρες τα γεγονότα στο πολιτικό ρεπορτάζ (και κυρίως στο κυβερνητικό), θυμάμαι την αντίδρασή μας , όταν το 2004 οι Αμερικάνοι επανεξέλεξαν τον Μπούς ως Πρόεδρο-Πλανητάρχη. Αναρωτιόμασταν πως γίνεται μετά από όσα είχαν συμβεί (9/11, Ιράκ, Αφγανιστάν κλπ), να τον ψηφίσουν ξανά (πόσο μάλλον όταν ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν φημίζεται για την ευφυΐα του).
Βλέποντας όμως τα γεγονότα τον τελευταίο μήνα στη χώρα μας, σκέφτομαι μήπως θα έπρεπε να κοιτάζουμε την καμπούρα μας καλύτερα!
Μας έλεγαν προεκλογικά ότι δεν θα αυξήσουν το ΦΠΑ. Τώρα το εξετάζουν και μάλιστα ο Υπουργός Οικονομίας πιέζει (μας περνάνε για εντελώς ηλίθιους - πρόβατα).
Αποφάσισαν να εξισώσουν το φόρο του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό του κίνησης για να χτυπήσουν το λαθρεμπόριο και τη φοροδιαφυγή. Το απέσυραν διότι υπήρχαν δυσκολίες στην εφαρμογή (καλά όταν το σχεδίαζαν δεν το σκέφτηκαν αυτό; Τι ανευθυνότητα!!! Τι εικόνα!!!)
Μας έλεγαν ότι η οικονομία μας είναι ισχυρή και ότι απέδωσαν οι θυσίες μας τα προηγούμενα 3,5 χρόνια. Τώρα λένε ότι υπάρχουν ελλείμματα και ότι για την κατάσταση της οικονομίας ευθύνεται η κυβέρνηση Σημίτη!!!;;;; και ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί σφιχτή οικονομική πολιτική (άντε πάλι θυσίες από τον λαό).
Διατυμπάνιζαν ότι μπορούν να κυβερνήσουν με 152 βουλευτές. Τώρα για κάθε απόφαση πρέπει να διαπραγματεύονται με τους δυσαρεστημένους (και πικραμένους).

Αν όλα τα παραπάνω είναι εικόνα σοβαρής κυβέρνησης μιας χώρας της ΕΕ, τότε κάτι πάει στραβά με την νοημοσύνη μου, διότι εγώ βλέπω μια ομάδα ατόμων που δεν ξέρουν τι τους γίνεται !!!
Βλέποντας το Υπουργικό Συμβούλιο, σκέφτομαι αν ο Πρωθυπουργός τους επέλεξε συνειδητά ή αν δεν είχε άλλη επιλογή. Αν το παρομοιάσουμε με ομάδα ποδοσφαίρου , μιλάμε για ομάδα Δ' Εθνικής!

Πάντως φταίμε κι εμείς, διότι ανεχόμαστε να μας δουλεύουνε σε τέτοιο βαθμό (ειδικά η περίπτωση του ΦΠΑ είναι καθαρή περίπτωση εξαπάτησης του λαού) και δεν τους "μαυρίζουμε", αλλά ούτε και αντιδράμε.

Περαστικά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: