Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Η ΑΕΚ τώρα χρειάζεται τον κόσμο της. Περισσότερο από ποτέ!!!

Σαν φίλαθλος της ΑΕΚ , με λύπη βλέπω όσα γίνονται τον τελευταίο καιρό. Δυστυχώς δεν είμαι αισιόδοξος για το μέλλον, διότι βλέπω πως όλοι εγκαταλείπουν την ΑΕΚ. Δεν μιλάω μόνο για τους μετόχους και τους διοικούντες , αλλά και για τον κόσμο. Εντάξει , από τους διοικούντες δεν περιμένω κάτι διαφορετικό. Επιχειρηματίες είναι και βλέπουν ότι όχι μόνο δεν βγάζουν κέρδος αλλά μπαίνουν και μέσα. Ο κόσμος όμως; Τι είναι αυτό που κάνει ακόμα μεγάλη την ΑΕΚ; Η Ιστορία της και ο κόσμος της! Την Ιστορία δεν μπορεί να την χάσει. Αν όμως την αφήσει και ο κόσμος της τότε τελείωσαν όλα. Κανείς δεν θα της δίνει σημασία. Ο μόνος τρόπος να συγκινηθεί πλέον κάποιος και να βοηθήσει την ΑΕΚ είναι να δει την δύναμη του κόσμου της! Αν το πούμε και επιχειρηματικά είναι να δει ότι το προϊόν πουλάει , έχει το κοινό του! Η ψυχολογία των παικτών θα άλλαζε έαν έβλεπαν 60.000 κόσμο σε κάθε αγώνα. Μπορεί να πει ότι θα άλλαζε αν έβλεπαν και 60.000 ευρώ στον λογ/σμό τους, αλλά η μέχρι τώρα στάση τους , έχει δείξει ότι οι περισσότεροι έχουν και φιλότιμο.

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Τώρα κατάλαβαν ότι ο δημόσιος τομέας διογκώθηκε;

Στο βραδινό δελτίο του Mega , ανέφεραν σήμερα ότι με βάση στοιχεία, ο δημόσιος τομέας διογκώθηκε τα τελευταία χρόνια. Τι μας λέτε;!!! Εγώ χωρίς στοιχεία το ήξερα! Το πρόβλημα στην Ελλάδα , χρόνια τώρα, είναι ότι καλλιεργείται η φιλοδοξία σε όλους τους νέους να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι. Θεωρείται το μεγαλύτερο επίτευγμα κάποιου να γίνει δημόσιος υπάλληλος. Έχω δει να παραιτούνται άνθρωποι από δουλειές στον ιδιωτικό τομέα και να διορίζονται στο δημόσιο με 40% λιγότερες αμοιβές. Αυτό είναι το όνειρο των Ελλήνων!
Στις εκλογές , δεν ψηφίζουμε τα κόμματα με βάση τα προγράμματά τους ή με βάση την ιδεολογία, αλλά με βάση το αν κάποιος βουλευτής θα μας βολέψει στο δημόσιο. βλέποντας τους νέους να πανηγυρίζουν π.χ. για την εκλογή του ΠΑΣΟΚ ή πριν 5 χρόνια για την εκλογή της ΝΔ, αναρωτιώμουν "Γιατί πανηγυρίζουν με τέτοιο πάθος;". Γιατί; Διότι σκέφτονταν "Α ρε μεγάλε, επιτέλους να βολευτούμε κι εμείς σε κάποια θεσούλα και να κοπροσκυλιάζουμε σε βάρος των άλλων!!" Αν τους πεις ότι τέτοιες λογικές δεν είναι σωστές, σου απαντάνε "Και τι με νοιάζει εμένα. Εγώ να είμαι καλά και χέστηκα για τους άλλους και τη χώρα! Εγώ θα βγάλω το φίδι από τη τρύπα;".
Λοιπόν, με αυτά και με αυτά , έχουμε φτάσει στο σημείο που είμαστε σήμερα , σαν χώρα. Τίποτα δεν λειτουργεί σωστά και η χώρα βουλιάζει μέρα με την ημέρα.

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Η αναξιοκρατία και η διαφθορά έφεραν την χώρα σε αυτή την κατάσταση.

Και προσπαθεί ο κ. Παπακωνσταντίνου να πείσει ποιους για ποιο πράγμα; Να πείσει τους Ευρωπαίους ότι θα είμαστε πιο φερέγγυοι από εδώ και πέρα; Να πείσει εμάς ότι δεν ευθύνεται το ΠΑΣΟΚ αλλά η ΝΔ; Τι πάει να μας πει;
Κατ' αρχήν , οι Ευρωπαίοι (επιτέλους) μας πήρανε χαμπάρι! Καταλάβανε τι λαμόγια είμαστε. Καταλάβανε ότι εδώ το μόνο που κοιτάμε όλοι είναι πως θα φάμε από τα έτοιμα και πως θα ζήσουμε παρασιτικά σε βάρος των άλλων. Καταλάβανε ότι την διαφθορά την έχουμε στο αίμα μας, ότι τίποτα δεν δουλεύει χωρίς λάδωμα και μίζες.
κ. Παπακωνσταντίνου , για την σημερινή κατάσταση φταίνε όλες οι κυβερνήσεις! Σε ποια κυβέρνηση δεν είχαμε σκάνδαλα τα οποία επιβάρυναν το Ελληνικό Δημόσιο; Ποια κυβέρνηση έκανε ενέργειες ώστε να μην πληρώνουμε σε 10 πλάσιες τιμές προμήθειες για το δημόσιο , προκειμένου κάποιοι να παίρνουν μίζες; Ποια κυβέρνηση δεν χρησιμοποίησε τις προσλήψεις στο δημόσιο ως εργαλείο συλλογής ψήφων, φτιάχνοντας έναν δημόσιο τομέα τερατούργημα; Σε ποια χώρα οι βουλευτές έχουν τόσους πολλούς συνεργάτες, τους οποίους βέβαια πληρώνει το ελληνικό δημόσιο και οι οποίοι ουσιαστικά δεν κάνουν τίποτα; Σε ποια χώρα υπάρχει τόσο μεγάλη αναξιοκρατία , που σε διάφορους φορείς αντι να γίνονται προσλήψεις με βάση τα προσόντα, χρησιμοποιούνται άλλα κριτήρια;
Λοιπόν, σταματήστε το δούλεμα! Τους ξένους μπορείτε να τους δουλεύετε , αλλά όπως λέει και ο λαός, "στην πουτάνα πουτανιές δεν γίνονται".
Ο μόνος τρόπος να βγούμε από αυτή τη κατάσταση , είναι να βρεθεί μια κυβέρνηση , η οποία θα κοιτάξει το συμφέρων της χώρας , χωρίς να υπολογίζει πολιτικό κόστος και πελατειακές σχέσεις με τους ψηφοφόρους. Αλλά τι λέω τώρα.....

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Δυστυχώς για την ΑΕΚ , εξελίσεται το χειρότερο σενάριο!

Τελικά, όπως φαίνεται, ούτε ο Κοζώνης θα είναι η λύση για τον κατήφορο της ΑΕΚ. Δυστυχώς οι αντεγκλήσεις αυτό δείχνουν. Συνεπώς , το σενάριο που θα παίξει πλέον , είναι το πιο εφιαλτικό! Η ΑΕΚ , μάλλον θα πτωχεύσει, όπως δείχνουν τα πράγματα. Οι α-μέτοχοι δεν έχουν τη διάθεση να πληρώσουν , οι παίκτες πόσο υπομονή να κάνουν, οι υποχρεώσεις τρέχουν και τα έσοδα μειώνονται όσο περνάει ο χρόνος (λιγότερα εισιτήρια, έξω από κύπελλο , έξω από πρωτάθλημα, έξω από Ευρώπη). Οι σπόνσορες θα πληρώνουν όλο και λιγότερα χρήματα και πάει λέγοντας. Μόλις σταματήσει η ΑΕΚ να πληρώνει τις υποχρεώσεις της, αυτόματα θα γίνουν απαιτητές όλες οι υποχρεώσεις και έτσι η ΑΕΚ μη έχοντας χρήμα, θα κηρύξει πτώχευση και θα πέσει στην Δ' Εθνική !
Έτσι , μια ιστορική ομάδα της Ελλάδας , η τρίτη σε τίτλους , θα σταματήσει να υπάρχει όπως την ξέραμε. Αυτό που απέφυγαν ομάδες με πολύ λιγότερους οπαδούς, δεν θα το αποφύγει η ΑΕΚ.

Βέβαια θα είναι και πλήγμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο μιας και όλοι αυτοί οι οπαδοί δεν θα ασχολούνται πλέον , συνεπώς θα μειωθεί αρκετά και το κοινό που θα παρακολουθεί ποδόσφαιρο , καθώς και τα συνολικά εισιτήρια (και δεν αναφέρομαι στα εισιτήρια που κόβει τώρα η ΑΕΚ , αλλά σε αυτά που έκοβε υπό κανονικές συνθήκες.

Δυστυχώς.......

Το άσυλο γιατί να προστατεύει τους Αναρχικούς και όχι και τους Αστυνομικούς;

Μπαίνουν οι Αναρχικοί και ανιεξουσιαστές στο Πανεπιστήμιο και όχι , δεν μπορούμε να τους βγάλουμε διότι θα παραβιάσουμε το Πανεπιστημιακό Άσυλο!! Οι Αστυνομικοί όταν απειλούνται γιατί δεν μπορούν να μπούνε στο Πανεπιστήμιο; Έλληνες πολίτες δεν είναι κι αυτοί ; Γιατί να μην μπούνε οι Αστυνομικοί στο Πανεπιστήμιο και να πετάνε αυτοί από εκεί χημικά , κροτίδες κλπ. στους αντιεξουσιαστές;;; Ωραία δεν θα ήταν;
Τελικά το Πανεπιστημιακό άσυλο σε τι εξυπηρετεί; Ρωτάω , γιατί εγώ 4 χρόνια στο Πανεπιστήμιο , όταν έλεγα την άποψή μου (η οποία ήταν πολλές φορές ενάντια στο κατεστημένο , το κεφάλαιο , τον καπιταλισμό κλπ) , δεν είδα ποτέ να μπαίνουν οι αστυνομικοί και να με μποσουριάζουν! Δεν είδα η ασφάλεια να μπαίνει στο σπίτι μου και να με συλλαμβάνει! Συνεπώς σε τι εξυπηρετεί; Στο να μπαίνουν κάποιοι και να καταστρέφουν αυτό που τους προστατεύει; Μήπως αυτά που λένε κάποιοι είναι κατάλοιπα άλλων εποχών (τις οποίες κατά περίεργο λόγο νοσταλγούν, ενώ θα έπρεπε να είναι ικανοποιημένοι που πέρασαν). Μήπως μας εμποδίζει κανείς να λέμε την άποψή μας και χρειαζόμαστε προστασία; Εγώ πάντως όσες φορές κι αν έχω πει την άποψή μου, δεν έχω δει κάποιον να με συλλαμβάνει. Στο κάτω κάτω, αν δεν μας αρέσουν αυτοί που κυβερνάνε , να μην τους ψηφίσουμε. Δεν θα αποφασίσει όμως για μένα ο κουκουλοφόρος και ο κάθε αντιεξουσιαστής , που είμαι σίγουρος ότι δεν ξέρει τι σημαίνει αντιεξουσιαστής. Δυστυχώς για αυτούς έχουμε Δημοκρατία και στην Δημοκρατία αποφασίζουν οι πολλοί και όχι οι ελάχιστοι.

Το θέμα με τους κουκουλοφόρους έχει παρατραβήξει! Υπάρχει ή δεν υπάρχει κράτος να προστατέψει τους πολίτες του!

Κάποτε , την 10ετία του '80 κάναμε πορείες, συγκεντρώσεις κλπ. Είχαμε όμως αιτήματα! Είχαμε ιδανικά! Δεν καταστρέφαμε τις περιουσίες των άλλων! Δεν καίγαμε Ελληνικές σημαίες!
Σήμερα, αυτά τα παιδιά , με πρόσχημα την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου , τι ακριβώς κάνουν; Τι ζητάνε; Ποια είναι τα ιδανικά τους ; Ποιος είναι ο στόχος τους; Ότι και να κάνουν είναι καταδικασμένοι να αποτύχουν. Η κοινωνία τους απορρίπτει ! Για ποιο λόγο να τους ανεχτούμε; Για ποιο λόγο να τους υποστηρίξω όταν οι αστυνομικοί θα τους διαλύσουν ή θα τους τραυματίσουν; Για ποιο λόγο να μην δείξω ανοχή στην αστυνομική βία; Η βία των κουκουλοφόρων είναι ανεκτή ενώ της αστυνομίας όχι; Για ποιο λόγο το 0,0000001% να μου επιβάλει καταστάσεις; Για ποιο λόγο να τους ανέχομαι; Αν δεν του αρέσει εδώ που ζούνε ας φύγουνε! Αν έχουν τα κότσια ας πάνε στην Σομαλία! Εκεί υπάρχει αυτό που θέλουν . Αναρχία και ασυδοσία! Αλλά που να πάνε!! Μόνο εδώ ξέρουν να κάνουν τους μάγκες!!! Αυτό δείχνει ότι είναι δειλοί και μόνο να κρύβονται θέλουν. Ειλικρινά , δεν με ενδιαφέρει πλέον αν η Αστυνομία του σπάσει στο ξύλο ή τους ανοίξει τα κεφάλια. Καλά να τους κάνει!!!

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Από τους ανίκανους, αγενείς και τεμπέληδες δημοσίους υπαλλήλους ποιός θα μας σώσει; Μια τρομακτική ιστορία στο ΤΑΠΟΤΕ Αμαρουσίου!

Σήμερα το μεσημέρι, όπως έχω κάνει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, επισκέφθηκα το παράρτημα του ασφαλιστικού μου ταμείου (ΤΑΠ-ΟΤΕ) στο Μαρούσι, για να καταθέσω αποδείξεις από ιατρούς που είχα επισκεφθεί εγώ και οι οικογένειά μου, ώστε να εισπράξω τα λεφτά. Ως συνήθως και λόγω δουλειάς πηγαίνω περίπου στις 12 το μεσημέρι , μιας και το συγκεκριμένο τμήμα που αποζημιώνει , κλείνει στις 13:00. Όπως πάντα, πήρα το νουμεράκι μου (στις 12:13) και περίμενα υπομονετικά . Στις 12:45 , ήρθε η σειρά μου , πλησίασα το γκισέ και παρέδωσα τα βιβλιάρια και τις αποδείξεις στην υπάλληλο προς έλεγχο (τιμολόγηση το λένε στον ΤΑΠ-ΟΤΕ). Ανοίγοντας το πρώτο βιβλιάριο διαπίστωσε ότι ο παιδίατρος δεν είχε συμπληρώσει την ημερομηνία στο απόκομμα του βιβλιαρίου των παιδιών μου. Με ενημέρωσε ότι πρέπει να συμπληρωθεί από τον γιατρό και να σφραγιστεί. Αν και δυσαρεστημένος , αποδέχτηκα την απροσεξία μου και πήρα τα πράγματά μου για να φύγω. Πριν προλάβω να απομακρυνθώ, η υπάλληλος (η οποία ήταν τρομερά εξυπηρετική) , με φώναξε πίσω και μου πρότεινε , για να μην ταλαιπωρηθώ , να ζητήσω από τον προϊστάμενο να γράψει την ημερομηνία που υπήρχε πάνω στις αποδείξεις και να το υπογράψει. Πήγα μέχρι το γραφείο του προϊσταμένου , ο οποίος όμως έλειπε. Ζήτησα να με ενημερώσουν αν θα ξαναγυρίσει στο γραφείο του ώστε να γνωρίζω κι εγώ τι να κάνω. Μια άλλη εξυπηρετική υπάλληλος με ρώτησε για ποιο λόγο τον θέλω. Της εξήγησα την περίπτωση και με παρέπεμψε σε άλλη υπάλληλο , η οποία μπορούσε να τα υπογράψει. Τι το ήθελα !!! Μόλις την πλησίασα (σημειωτέων η ώρα είχε πάει μια) και της εξήγησα τι ήθελα μου απάντησε "Α, να σας πω, μην με ανακατεύετε με αυτά!!". Όταν της είπα ότι με παρέπεμψαν οι συνάδελφοί της, μου απάντησε με αυτό το ύφος που έχει το 90% των δημοσίων υπαλλήλων , πως δεν την ενδιέφερε και πως αυτοί δεν μπορούσε να πλαστογραφήσει την υπογραφή του Γιατρού(;;;;!!!!!!) (μια ημερομηνία έπρεπε να συμπληρώσει). Βλέποντας την κατάσταση, σκέφτηκα πως πρέπει μάλλον να φύγω, διότι το νευρικό μου σύστημα άρχιζε και έχανε την ισορροπία του!! Φεύγοντας , απάντησα σε έντονο ύφος ομολογώ, πως η συμπεριφορά της είναι απαράδεκτη και πως είναι τεμπέληδες εκεί μέσα, μιας και δεν επιθυμούν να εργαστούν. Με άκουσε η κοπέλα που με είχε παραπέμψει αρχικά και με ρώτησε τι είχε συμβεί. Της εξήγησα, εκφράζοντας μάλιστα , σε έντονο πάντα ύφος, την απορία μου γιατί με έστειλε εκεί εξ αρχής εκεί. Μια άλλη κυρία, η οποία είναι και η πιο εξυπηρετική εκεί μέσα ανέλαβε να με βοηθήσει . Πήρε τα βιβλιάρια και πήγε να βρει τον προϊστάμενο. Μετά από λίγο γύρισε και μου είπε να κάνω λίγη υπομονή. Την ευχαρίστησα και κάθισα και περίμενα. Η ώρα είχε πάει 13:20. Ο προϊστάμενος εμφανίστηκε και ρώτησε τι έγινε. Του εξήγησαν και αυτός εξέφρασε την απορία γιατί φώναζα από την στιγμή που είχα ευθύνη για την μη αναγραφεί της ημερομηνίας. Του εξήγησα πως δεν αποποιήθηκα τις ευθύνες μου και πως δεν φώναζα για το θέμα καθ'αυτό αλλά για την συμπεριφορά της υπαλλήλου. Αφού δέχτηκε την άποψή μου, υπέγραψε και θεώρησα πως είχαν τελειώσει τα βάσανά μου. Που να ήξερα!!! Αφού συμπληρώθηκαν τα χαρτιά πήγα να τα καταθέσω στο πρωτόκολλο. Η υπάλληλος που ήταν εκεί δεν μπορούσε να μου συγχωρέσει ότι α) τα έβαλα με συνάδελφό της και β) πως ήμουν 13:35 στο γκισέ της. Αφού πήρε τα χαρτιά για να τα καταχωρήσει, μου κάνει την παρατήρηση την επόμενη φορά να είμαι πιο συνεπείς στις υποχρεώσεις μου και να προσέρχομαι στις ώρες λειτουργίας που αναγράφει η πινακίδα!!!! Της απάντησα ότι δεν ήταν δική μου η ευθύνη και ότι απορώ πως το λέει αυτό την στιγμή που είχε δει όλη τη φάση!!! Άρχισε με ειρωνικό και αυστηρό ύφος να με απειλεί ότι την επόμενη φορά δεν θα με εξυπηρετήσει! Εκεί έχασα τον έλεγχο και πλέον με φωνές ζήτησα να τελειώνουν για να φύγω. Ο προϊστάμενος , ο οποίος και αυτός δεν μπόρεσε να μου συγχωρέσει το γεγονός ότι τον ξύπνησα από την μεσημεριανή του σιέστα, ζήτησε τον λόγο που φώναζα και όταν του εξήγησα, μου επιτέθηκε φραστικά ότι πως γίνεται να φταίνε εδώ μέσα όλοι εκτός από εμένα . Οι 2 υπάλληλοι που με είχαν εξυπηρετήσει αρχικά , προσπάθησαν να εξηγήσουν ότι είχα δίκιο αλλά μάταια. Υπήρξε μια έντονη αντιπαράθεση με τον προϊστάμενο σε σημείο που παραλίγο να έρθουμε στα χέρια!!! Ένας προϊστάμενος που καταλαβαίνεις από την όψη και από το ύφος που μιλάει, πως σίγουρα μπήκε με κάποιο βύσμα από βουλευτή. Έφτασε στο σημείο να μου πει πως δεν με εξυπηρετεί και πως αν ήθελα να τον ανέφερα στον προϊστάμενό του. Του απάντησα βέβαια ότι και να το κάνω, κανείς δεν θα του κάνει τίποτα μιας και έχει το άσυλο των κοπρόσκυλων του Δημοσίου και έτσι ήταν μάταιο. Περιττό να αναφέρω ότι καθ' όλη την διάρκεια του περιστατικού , οι υπόλοιποι ασφαλισμένοι με υποστήριζαν. Διότι , για εμένα ήταν πρώτη φορά που τσακώθηκα, αλλά τόσα χρόνια βλέπω εκεί μέσα πως συμπεριφέρονται στους ανθρώπους (κυρίως στους ηλικιωμένους). Ειρωνεία και αυστηρότητα στα ανθρωπάκια που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους! Ποιοι;;;; Τα κοπρόσκυλα του κερατά , που παίρνουν τα λεφτά του δημοσίου χωρίς να προσφέρουν!!!!
Ας αλλάξει το καθεστώς της μονιμότητας το κράτος , αν έχει τα άντερα!!! Εγώ αν δεν κάνω καλά την δουλειά μου θα με απολύσουν, αυτούς τι θα τους κάνουν;;;;
Αντί να βάζουν φόρους στον κοσμάκη , ας απολύσουν μερικές χιλιάδες κοπρόσκυλα από το Δημόσιο , να δεις οικονομία που θα γίνει !!! Αλλά που και ποιος θα το κάνει αυτό ; Αυτοί που θέλουν τις πελατειακές σχέσεις ώστε να παίρνουν ψήφους , για να τρώνε μετά με χρυσά κουτάλια μόλις ανέβουν στην εξουσία;;!!
Μακάρι να πτωχεύσουμε σαν χώρα και να μας αναλάβουν άλλοι!!! Είμαστε ανίκανοι! Ενα κράτος αναξιοκρατίας και διαφθοράς την οποία τροφοδοτούμε όλοι, διότι είμαστε ατομιστές και παρτάκιδες!!!!!