Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Ελλάδα : Η χώρα των Καραγκιόζηδων συνεχίζει τις παραστάσεις και τις γιορτές!!!

Φέτος το χειμώνα δώσαμε σαν χώρα ρεσιτάλ! Δεν υπάρχει ανταγωνισμός! Είμαστε περίπου όπως ο Ολυμπιακός στο Ελληνικό πρωτάθλημα! Παίρνουμε το πρωτάθλημα από το χειμώνα! Ποια Σομαλία, ποιο Ισραήλ, ποια Νιγηρία , Ουγκάντα και λοιπές χώρες! Όπως λέει και η διαφήμιση του ΕΟΤ, ο γύρος του κόσμου σε μια χώρα!
Στην αρχή καταφέρνει ένας αστυνομικός να παραβιάσει όλους τους νόμους της Φυσικής (όπως τους ξέραμε τουλάχιστον) και να σκοτώσει έναν μαθητή. Μετά , με αφορμή αυτό , αρχίσαμε και διαλύαμε το κέντρο της πρωτεύουσας κάθε μέρα και αφού αδειάζαμε τα καταστήματα (να μην χάσουμε την ευκαιρία!) , τα καίγαμε , διότι έτσι, πίστευαν κάποιοι, ότι έπαιρναν εκδίκηση. Έπειτα, αφού διαλύσαμε το σύμπαν χωρίς λόγο , αποφασίσαμε να κάνουμε το αδιανόητο(!!!!) για την Ελλάδα : να ανοίξουμε τα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας ημέρα Κυριακή!!!!! Κάτι, το οποίο σε άλλες χώρες θα ήταν φυσιολογικό, λαμβάνοντας υπόψιν τις συνθήκες και τις καταστάσεις που δημιουργήθηκαν το τελευταίο διάστημα, έγινε στην Ελλάδα αντικείμενο τεράστιας διαμάχης. Θα ανοίξουν ή δεν θα ανοίξουν τα καταστήματα;; Αν ανοίξουν , μήπως έρθει η συντέλεια για τα δικαιώματα των εργαζομένων;; Μήπως έρθει η συντέλεια γενικά;;; Οι έμποροι θα σωθούν ή δεν θα σωθούν ;;; Θα καλύψει το ΥΠΑΝ αυτούς που θα ανοίξουν ή όχι;; Γιατί η Νομαρχία ενώ στην αρχή συμφώνησε , μετά άλλαξε απόφαση;;; Και άλλα τέτοια τραγελαφικά! Αφού τελικά λήφθηκε η μεγάλη απόφαση για τα παγκόσμια τεκταινόμενα, είδαμε το άλλο γελοίο : συνδικαλιστές να τα βάζουν με τους πελάτες που τόλμησαν να δώσουν τα λεφτά τους!!! Κατάλυση για άλλη μια φορά κάθε νομιμότητας και δημοκρατίας!!! Συνδικαλιστές , οι οποίοι έχουν εξασφαλίσει το μέλλον τους , να φωνάζουν δήθεν για τα δικαιώματα των εργαζομένων!!! Τους εργαζόμενους τους ρώτησαν αν θέλουν να εκπροσωπούνται από αυτούς;;; Οι συνδικαλισταράδες , που απορία έχω πως ζούνε από την στιγμή που δεν πατάνε το πόδι τους στη δουλειά;;; Και πως γίνεται αυτοί να είναι πάντα στο απυρόβλητο και κανείς να μην τολμάει να τους μιλήσει;;; Όταν κλείνουν οι εταιρίες και τα πολυκαταστήματα , δεν βλέπω να τραβάει κανενα ζόρι κάποιος από αυτούς τους συνδικαλιστές!! Το ζόρι το τραβάνε οι εργαζόμενοι. Το μόνο που λένε οι εργατοπατέρες είναι πως συμπαραστέκονται!! Χεστήκαμε!!! Με την συμπαράσταση την προφορική δεν γίνεται τίποτα! Και αλήθεια , πως γίνεται να μην έχει απολυθεί ποτέ κάποιος αρχισυνδικαλιστής;; Πως γίνεται να μην είναι ποτέ κάποιος από αυτούς άνεργος, να δει "τι εστί βερύκοκο";
Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας! Οι συνδικαλιστές ξεσκίζονται για να πιάσουν την καρέκλα και να εξυπηρετήσουν δικά τους συμφέροντα. Τελεία και παύλα. Είναι και αυτοί μέρος του συστήματος και όλοι γνωρίζουμε πως λειτουργούν. Άλλωστε στην Ελλάδα ο συνδικαλισμός είναι ο προθάλαμος για να μπει κάποιος στην πολιτική!! Ενώ στις άλλες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου ο συνδικαλισμός συμβάλλει στην πρόοδο των κοινωνιών , στην Ελλάδα είναι το καρκίνωμα. Συγκρίνετε τις απεργίες που γίνονται στην Ευρώπη όταν π.χ. πάρει απόφαση η IG Mettal της Γερμανίας και με τις απεργίες της ΓΣΕΕ , του ΠΑΜΕ και των λοιπόν θεάτρων εδώ στην Ελλάδα. Και άλλωστε εκεί είναι ένα σωματείο και παίρνουν όλοι συλλογικά τις αποφάσεις . Εδώ ; ΓΣΕΕ, χωριστά. ΠΑΜΕ, χωριστά. ΣΥΡΙΖΑ - κοινωνικά φόρουμ κλπ, ξεχωριστά. Βέβαια , να δημιουργούνται θέσεις , γιατί αυτό τους νοιάζει. Μήπως κι εκεί υπάρχει διαφθορά;; Αν τους ενδιέφεραν οι εργαζόμενοι θα ήταν ενωμένοι !!!
Γι'αυτό μου ερχόταν να ξεράσω όταν έβλεπα του υποκριτές συνδικαλισταράδες να φωνάζουν στην τηλεόραση, δήθεν για τα δικαιώματα των εργαζομένων!!!
Γι'αυτό λέω πως είμαστε χώρα καραγκιόζηδων, καιροσκόπων και ατομιστών και δεν πρόκειται ποτέ να πάμε μπροστά.
Είμαι περίεργος να δω μετά τις γιορτές τι παραστάσεις έχουμε έτοιμες για τους θεατές!!

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Ανακύκλωση συσκευσιών, μπλέ κάδοι και..πράσινα άλογα!

Βλέπω και ακούω τις διαφημίσεις που γίνονται από την εταιρία που υποτίθεται πως έχει αναλάβει την ανακύκλωση των συσκευασιών (τους περίφημους μπλε κάδους) και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Είναι βέβαια γνωστό ότι το κράτος έχει διαλυθεί , αλλά τουλάχιστον κάποια απλά πράγματα θα έπρεπε να λειτουργούν!! Σαν ηλίθιος μαζεύω όλες τις συσκευασίες σε ξεχωριστή σακούλα , ώστε να την τοποθετήσω μόλις γεμίσει , στον μπλε κάδο της ανακύκλωσης. Υπήρχαν μέρες που έβλεπα τον κάδο να ξεχειλίζει , αλλά πίστευα πως οφειλόταν στην μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, η οποία δημιουργούσε το πρόβλημα λόγω του ότι δεν προλάβαιναν να τον αδειάσουν. Προχθές, μια κυρία που μένει απέναντι από το σημείο που είναι ο κάδος, με παρακάλεσε να μην τοποθετήσω την σακούλα στον μπλε κάδο, διότι είχε ήδη γεμίσει. Όταν την ενημέρωσα ότι πρόκειται για συσκευασίες που είναι για ανακύκλωση, γέλασε και μου είπε "Ποια ανακύκλωση; Δεν έχει εμφανιστεί φορτηγό για να συλλέξει τις συσκευασίες εδώ και 2 μήνες!" . Σε ανταπάντησή μου ότι αν ήταν αυτό αλήθεια θα έπρεπε να είχε δημιουργηθεί βουνό από συσκευασίες με ενημέρωσε ότι , κάθε φορά που βλέπουν στην γειτονιά να γεμίζουν οι κάδοι επικίνδυνα, καλούν τον Δήμο, ο οποίος στέλνει κανονική σκουπιδιάρα, όχι αυτή για τις ανακυκλώσης και αδειάζει τους κάδους!!!!!!
Δηλαδή κάνουμε μια τρύπα στο νερό! Το ερώτημά μου είναι γιατί δεν στέλνει η εταιρία που έχει αναλάβει την ανακύκλωση το φορτηγό για να συλλέξει τις συσκευασίες;;; Μήπως , κρατάνε τα λεφτά για άλλους σκοπούς;;;; Απλά μια ερώτηση κάνω!!!
Μου φαίνεται πως σε αυτή την χώρα δεν υπάρχει καμία ελπίδα!!!! Ολοι για την μάσα!!!

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Η κατάθεση του ειδικού φρουρού , δείχνει ότι πρόκειται για άνθρωπο αδίστακτο!

Αυτά που είπε ο ειδικός φρουρός στην κατάθεσή του , αποδεικνύουν ότι πρόκειται για άνθρωπο αδίστακτο , χωρίς ηθικούς φραγμούς. Ένας άνθρωπος ο οποίος , αντί να πει μια συγνώμη, προσπαθεί να συκοφαντήσει έναν νεκρό και μάλιστα με τον πιο άθλιο τρόπο , λέγοντας δηλαδή ψέματα, είναι άνθρωπος που μπορεί να κάνει τα πάντα. Κατά την προσωπική μου άποψη, το υπόμνημα - λίβελος που κατέθεσε, ενισχύει τις καταθέσεις των αυτόπτων μαρτύρων ότι δηλαδή πρόκειται για εν ψυχρώ δολοφονία.

Σαν λαός , έχουμε αυτό που μας αξίζει!

Όταν τόσα χρόνια, παρά τα όσα βλέπουμε , συνεχίζουμε και ψηφίζουμε τις ίδιες κυβερνήσεις, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Όταν τόσα χρόνια όχι μόνο δεχόμαστε την αναξιοκρατία, αλλά γινόμαστε και συμμέτοχοι σε αυτή, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Όταν τόσα χρόνια, δεν μαθαίνουμε από τα λάθη μας , είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Όταν τόσα χρόνια ψηφίζουμε τους ίδιους ανίκανους πολιτικούς, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Όταν τόσα χρόνια δεχόμαστε το δούλεμα που μας ρίχνουν , είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Όταν τόσα χρόνια, κοιτάζουμε μόνο τον εαυτούλη μας, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Όταν τόσα χρόνια λέμε "Ωχ μωρέ, εγώ θα σώσω την κατάσταση;", είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Όταν τόσα χρόνια βολευόμαστε στον καναπέ χωρίς να αντιδράμε, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Όταν τόσα χρόνια αφήνουμε τις κυβερνήσεις να μας φορολογούν , χωρίς να κάνουν έργο με τα λεφτά μας, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Όταν βλέπουμε την παιδεία μας να απαξιώνεται και να υποβαθμίζεται και δεν αντιδράμε, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Όταν πρέπει να πληρώνουμε στο νοσοκομείο για να μας προσέξουνε , είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Όταν έχουμε κυβερνήσεις των οποίων τα μέλη δεν τηρούν τους νόμους , είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Όταν οι πολιτικοί μας για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι το προσωπικό τους βόλεμα και όχι για την πρόοδο της χώρας και τη βελτίωση των συνθηκών για τον λαό , είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Όταν κι εμείς δεν τηρούμε τους νόμους , είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Όταν είμαστε πρώτοι στην φοροδιαφυγή , είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Όταν είμαστε κερδοσκόποι, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Οταν.......


Πρέπει κάποια στιγμή κι εμείς σαν λαός να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε την κατάσταση. Αυτό όμως δεν θα γίνει κοιτώντας παθητικά τα τεκταινόμενα Θα πρέπει να αντιδράσουμε με όποιον τρόπο μας δίνεται η δυνατότητα. Ο πιο αποτελεσματικός είναι οι εκλογές. Πρέπει να ελευθερωθούμε από τα δεσμά του δικομματισμού και από το παραμύθι της αυτοδυναμίας και θα πρέπει να προκαλέσουμε κυβερνήσεις συνεργασίας, μήπως και δούμε κάποια αλλαγή. Το σύστημα των αυτοδύναμων κυβερνήσεων αποδείχτηκε αναποτελεσματικό. Συνεπώς θα πρέπει να δοκιμάσουμε κάτι άλλο.
Πρέπει όμως επιτέλους να κάνουμε κάτι, να αλλάξουμε κι εμείς σαν λαός νοοτροπία, διαφορετικά τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα.