Τρίτη 24 Ιουνίου 2008

2 νεκροί κατα την διάρκεια έξωσης σε ενοικιαστή!

Από την "Ναυτεμπορική" :

"Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή του χθες το απόγευμα στη Νέα Μάκρη, κατά τη διάρκεια παράδοσης εντάλματος έκδοσης. Δικαστικός επιμελητής επιχείρησε να παραδώσει το έγγραφο σε ενοικιαστή στην οδό Ανάφης 9, με τη συνοδεία δύο αστυνομικών και με εκπρόσωπο του ιδιοκτήτη.

Ο ηλικίας 68 ετών ενοικιαστής πυροβόλησε θανάσιμα τον 60άχρονο εκπρόσωπο του ιδιοκτήτη. Ο αστυνομικός ανταπέδωσε τα πυρά, τραυματίζοντας θανάσιμα τον ενοικιαστή."


Η κατρακύλα στις αξίες των ανθρώπων δεν έχει τέλος. Πλέον η ζωή του ανθρώπου δεν αξίζει μια. Ανα πάσα στιγμή μπορεί κάποιος να σου την αφαιρέσει , έτσι για το τίποτα. Για μια διαμάχη για την προτεραιότητα σε ένα σταυροδρόμι, για μια έξωση, για να σου πάρει 50€ ή το κινητό! Που έχουμε καταντήσει;


Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

Τώρα ανακάλυψαν όλοι τις μίζες;

Σήμερα το δελτίο ειδήσεων του Mega, ασχολιόταν περίπου 30 λεπτά με την υπόθεση Siemens. Σχόλια επι σχολίων, πως φτάσανε τα λεφτά στο ΠΑΣΟΚ, από ποιούς λογ/σμούς , από ποιά πρόσωπα, απο ποιά διαδρομή κλπ. κλπ. Και όλα αυτά διαπιστώνονται με μεγάλη έκπληξη. Σαν να λέμε "Πω, πω τι ανακαλύψαμε;!" ή "Μα γίνονται αυτά τα πράγματα;!". Βέβαια θα πρέπει να παραδεχτώ ότι ο Πρετεντέρης σχολίασε κάποια στιγμή ότι όλα αυτά, δεν είναι νέα για τον κόσμο. Ολοι γνωρίζουν ότι για να κινηθεί ένα κόμμα , ειδικά στις εκλογές , θα πρέπει να διαθέτει πολλά λεφτά. Και από που θα έρθουν αυτά; Σίγουρα όχι από τις εισφορές των μελών ή από τους εργαζόμενους. Κάποιοι , που έχουν πολλά χρήματα , αλλά και μεγάλα συμφέροντα, θα βρεθούν να συνδράμουν. Επίσης , δεν μπορώ να πιστέψω ότι τόσο οι δημοσιογράφοι όσο και ο κόσμος πιστεύουν ότι μόνο η Siemens έχει δώσει χρήματα και ότι είναι το μόνο σκάνδαλο αυτού του είδους. Απλά για όλα τα υπόλοιπα δεν υπάρχουν αποδείξεις (ακόμα). Και ενώ ασχολούμαστε με αυτά, με τα καθημερινά προβλήματα δεν ασχολείται κανείς. Με αυτά που αφορούν πραγματικά τον κόσμο. Πάντα κουκουλώνονται , με μεγάλη μαεστρία. Ετσι θα φτάσουμε πάλι κάποια στιγμή στις κάλπες και ο κόσμος θα ψηφίσει με βάση τα σκάνδαλα και όχι με βάση τα προγράμματα , στα οποία δεν πιστεύει και κανείς και τα οποία είναι ίδια στα 2 μεγάλα κόμματα. Θα ψηφίσει με βάση το ρουσφέτι που του έχει υποσχεθεί κάποιος και όχι με βάση την ικανότητά του να αντιπροσωπεύσει το λαό στη Βουλή. Ετσι θα συνεχίζεται ο φαύλος κύκλος. Πότε θα σταματήσει αυτό; Κάποια στιγμή θα πρέπει να αντιδράσουμε και να πάψουμε να δεχόμαστε το δούλεμα.

Σάββατο 21 Ιουνίου 2008

Η Τουρκία θα κατακτήσει το Euro λόγω...Ελλάδας!

Το έλεγαν αθλητικοί δημοσιογράφοι της Τουρκίας μετά το 1-4 στο Καραΐσκάκη "Αφού κερδίσαμε την ομάδα που πήρε το Euro2004, γιατί να μην το καταφέρουμε κι εμείς;". Ο ανταγωνισμός που υπάρχει ανάμεσα στις 2 χώρες (άλλοτε καλός και ευγενής , άλλοτε κακός και καταστροφικός), οδηγεί την ομάδα του Φατίχ Τερίμ προς τον τελικό. Οι γείτονες με οδηγό το κατόρθωμα της Ελλάδας , αυτοπαρακινούνται για να πετύχουν το δικό τους θαύμα. Είμαι σίγουρος ότι ο προπονητής τους , λέει πριν από κάθε αγώνα στους παίκτες του : "Αφού τα κατάφεραν οι Έλληνες , μπορούμε να τα καταφέρουμε κι εμείς!". Η Ελλάδα από το 2004 έχει γίνει οδηγός για τις μικρές ομάδες. Το σλόγκαν της Adidas , που βγήκε μετά την επιτυχία της Εθνικής μας , οδηγεί τους Τούρκους , "Impossible is Nothing".

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2008

Κοινωνικός ρατσισμός στις επιχειρήσεις.

Πρόσφατα , μια συνάδελφος έπρεπε να πάρει άδεια λόγω εγκυμοσύνης , οπότε προέκυψε ανάγκη αντικατάστασής της μέχρι να επιστρέψει. Ζήτησα από την Διεύθυνση Προσωπικού να κοιτάξουν για άτομο με συγκεκριμένα προσόντα, ώστε να εργαστεί με περιορισμένη σύμβαση. Σε αυτές τις περιπτώσεις η Δ.Π. επιλέγει κάποια άτομα τα οποία έχει δει πριν από εμένα και μετά εγώ βλέπω την τελική 5άδα (αν είναι λιγότεροι από 5 οι υποψήφιοι τους βλέπω όλους). Επειδή δεν επρόκειτο για κάποια θέση που δεν ήθελε σημαντικά προσόντα, μου έστειλαν αμέσως 3 άτομα. Ανάμεσα σε αυτά ήταν μια κοπέλα της οποίας το βιογραφικό μου έκανε αμέσως εντύπωση. Σπουδές στην Αγγλία, ξένες γλώσσες , υπολογιστές , σεμινάρια κλπ. Το πιο σημαντικό όμως ήταν ότι εργαζόταν τα τελευταία χρόνια ως δημόσιος υπάλληλος στην Αγγλία σε συγκεκριμένη υπηρεσία από την οποία παραιτήθηκε γιατί έπρεπε να επιστρέψει στην Ελλάδα για προσωπικούς λόγους. Ολα αυτά μου έκαναν εντύπωση και ήμουν πολύ περίεργος . Γιατί μια κοπέλα με αυτά τα προσόντα , ενδιαφερόταν για εργασία η οποία δεν χρειαζόταν ούτε το 1/10 των ικανοτήτων της; Ηρθε στη συνέντευξη μιλήσαμε, είχε μια άψογη παρουσίαση , ήταν οργανωμένη και πολύ επικοινωνιακή. Μου έκανε ιδιαίτερα θετική εντύπωση. Οταν τη ρώτησα γιατί ενδιαφέρεται για μια θέση για την οποία έχει υπερβολικά τυπικά προσόντα, μου απάντησε πως χρειάζεται την εργασία και ότι όπου έχει κάνει αίτηση για θέση αναλόγως των προσόντων της δεν την προσλαμβάνουν , παρα του ότι έχει εμπειρία και αρκετά μεγάλη προϋπηρεσία. Κατάλαβα εκείνη τη στιγμή ότι δεν την προσλαμβάνουν διότι έχει πέσει θύμα κοινωνικού ρατσισμού. Η κοπέλα αυτή είναι παχύσαρκη. Το φαινόμενο αυτό το έχω διαπιστώσει και αντιμετωπίσει πολλές φορές. Η εμφάνιση για μερικούς εργοδότες παίζει μεγαλύτερο ρόλο απ'ότι οι ικανότητες (δεν μιλάμε για θέση όπου η εμφάνιση είναι ένα από τα προαπαιτούμενα). Βλέπουμε άτομα τα οποία δεν έχουν καθόλου ικανότητες να κατέχουν θέσεις , διότι τους βοηθάει η εμφάνισή τους και άτομα με τρομακτικές ικανότητες να μην βρίσκουν δουλειά, λόγω εμφάνισης. Είναι ένα φαινόμενο το οποίο όλοι το βλέπουμε , αλλά κανείς δεν αντιδράει όσο θα έπρεπε. Και αυτό το βλέπω στην πράξη. Εγώ ζήτησα να την προσλάβουν , διότι θεωρώ όλη αυτή τη κατάσταση απαράδεκτη. Οχι μόνο στον εργασιακό χώρο αλλά γενικά. Δεν μπορεί η εξωτερική εμφάνιση να είναι κριτήριο αντιμετώπισης ενός ανθρώπου. Σε καμία περίπτωση. Οταν αναφερόμαστε σε ρατσισμό , πάντα εννοούμε τον φυλετικό ρατσισμό ή τον εθνικό ρατσισμό και ξεχνάμε ότι ο πιο διαδεδομένος και συνήθης ρατσισμός , είναι ο κοινωνικός ("είναι πολύ χοντρός/η", "Πολύ κοντός/η", "Ασχημος/η" κλπ). Είναι κρίμα για τους ανθρώπους αυτούς. Κρίμα.

Μποϋκοτάζ φρέσκου γάλακτος: Ποιο ήταν το αποτέλεσμα;

Δεν γνωρίζω τι έγινε με το μποϋκοτάζ του φρέσκου γάλακτος, αν δηλαδή είχε επιτυχία ή όχι (περιμένω ανακοινώσεις για να δω), η αίσθηση όμως που έχω είναι ότι για άλλη μια φορά υπερίσχυσε η νοοτροπία του Ελληνάρα ("Ωχ μωρέ, εγώ θα σώσω τη κατάσταση;"). Το λέω αυτό διότι , το Σάββατο έκανα ένα πρόχειρο "γκάλοπ" σε 2 φούρνους και ένα super market και οι απαντήσεις των υπαλλήλων ήταν ίδιες : δεν μειώθηκαν οι πωλήσεις του φρέσκου γάλακτος και ότι ο κόσμος δεν έδωσε και πολύ σημασία. Αν ισχύει αυτό τότε τι να πω; Ότι δεν έχουμε μυαλό; Οτι γι'αυτό το λόγο είμαστε από τις ακριβότερες χώρες στην Ευρώπη; Ότι θα πρέπει να ανεβάσουν κι άλλο τις τιμές γιατί μάλλον αντέχουμε απ'ότι φαίνεται; Ότι αν συνεχίσουμε έτσι σε λίγο θα χρειαζόμαστε 5 ευρώ για 1 κιλό ψωμί και 1 λίτρο γάλα; Ότι δεν θα πρέπει να ξαναμιλήσουμε για ακρίβεια; Ότι μάλλον έχουμε πολλά λεφτά και όλα αυτά που λέγονται είναι παραμύθια ; Τι να πω; Ελπίζω να μην είναι αλήθεια ότι δεν αντιδράσαμε , όπως έπρεπε.

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

Οι Έλληνες της υπερβολής.

Η αλήθεια είναι ότι το χθεσινό αποτέλεσμα δεν μου άρεσε. Σίγουρα θα ήθελα να έχουμε πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία , για να έχουμε μεγαλύτερες ελπίδες για τη συνέχεια. Τι να κάνουμε όμως; Αυτά έχει το ποδόσφαιρο. Αυτό όμως που μου κάνει εντύπωση , είναι η υπερβολική αντίδραση μερικών συμπατριωτών μας. Αρχίσαμε πάλι τα "Η ομάδα είναι κουρασμένη" , "Έπρεπε να παίξουμε πιο επιθετικά" κλπ. Σιγά , ρε παιδιά! Δεν ήρθε και η καταστροφή! Τι να πούνε και οι Ιταλοί (καλά αν χάναμε εμείς 3-0 και ήμασταν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, θα είχε γίνει επανάσταση!). Ποιος μας είπε ότι δεν θα χάσουμε λόγω του ότι είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης; Μπήκαμε στο γήπεδο, ο προπονητής μας έστησε την ομάδα όπως αυτός ήθελε (και μέχρι τώρα τα αποτελέσματα καθ'όλη τη διάρκεια της θητείας του δείχνουν ότι ξέρει καλύτερα από τον καθένα τι πρέπει να κάνει), οι παίκτες μας ακολούθησαν τις οδηγίες, έδωσαν ότι μπορούσαν, κάναμε 2 λάθη, τα πληρώσαμε , ΤΕΛΟΣ! Γιατί υπερβάλουμε; Τι να πούνε παραδοσιακές δυνάμεις που δεν έχουν δει ποτέ το Κύπελλο (Αγγλία, Πορτογαλία); Δεν έχουμε καταλάβει τι έχουμε πετύχει; Και μόνο το γεγονός ότι είμαστε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στα τελικά λέει πολλά. Όπως άκουσα να λέγεται από κάποιον στο ραδιόφωνο (δεν θυμάμαι ποιος ήταν) , "Οι μεγάλες ομάδες χτίζονται μέσα από τις συμμετοχές στα τελικά (EURO, Mundial). Αυτή πρέπει να είναι η βασική μας επιδίωξη και ο βασικός μας στόχος. Όλα τα άλλα έρχονται.". Όσο παίζεις σε τελικά , αποκτάς εμπειρίες και βελτιώνεσαι. Εμείς με 3 συμμετοχές καταφέραμε να σηκώσουμε μια φορά το κύπελλο. Η Ισπανία με συμμετοχές σε όλα τελικά, έχει πετύχει το ίδιο αποτέλεσμα (και αυτό πριν 48 χρόνια και στην έδρα της). Λοιπόν μην τρελαινόμαστε! Ας παίξουν τα παιδιά την μπάλα τους και ότι βγει. Εμείς θα αγαπάμε την Εθνική , ότι και να γίνει.

Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

Πληθωρισμός 4,9%. Μόνο;;;!!

Και ξαφνικά ανακάλυψαν οι πολιτικοί ότι ο πληθωρισμός έχει πάει στο 4,9%! Και αυτό γιατί τους το είπε η ΕΣΥΕ. Δεν ρωτάγανε εμάς τόσο καιρό; Να τους πούμε ότι ο πραγματικός πληθωρισμός δεν είναι το 3% και το 4%, αλλά το 9% και το 10%! Η βενζίνη έχει ανέβει πάνω από 10% από την αρχή του χρόνου. Στο super market βλέπω αυξήσεις κατά μέσο όρο 5% με 10%. Στη λαϊκή δεν το συζητάω! Συνεπώς που είναι το περίεργο με το 4,9% πληθωρισμό; Και λίγος είναι!

Απορώ γιατί απορούμε για τις αποκαλύψεις περι Siemens και τις σχέσεις με κάποιους βουλευτές!!

Πραγματικά, θαυμάζω το σύστημα των ΜΜΕ στην χώρα μας. Καταφέρνουν και μας δουλεύουν με μεγάλη ευκολία! Ξαφνικά όλοι την έπεσαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη για κάποιες αγορές που έκανε από την Siemens. Ξαφνικά οι αρχιδημοσιογράφοι έμειναν "εμβρόντητοι" από τις αποκαλύψεις! Ξαφνικά όλοι αναρωτιούνται τι εξοπλισμό αγόρασε με 140.000€!Ξαφνικά όλοι πέφτουν από τα σύννεφα! "Μα πως είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά;" αναρωτιούνται! Υποκριτές!!!!!! Λες και ζουν σε άλλη χώρα! Λες και δεν ξέρουν τι γίνεται! Δεν γνωρίζω τι ισχύει στην υπόθεση με τον Μητοτάκη αλλά λες και δεν γνωρίζουν τις διευκολύνσεις που παρέχουν κάποιες εταιρίες σε βουλευτές και όχι μόνο. Ανέκαθεν στην χώρα μας άνθρωποι που ασκούν επαγγέλματα με επιρροή , ζητούσαν χάρες και εκπτώσεις από εταιρίες όταν τις επισκέπτονταν. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Μην μου πούνε ότι δεν γνώριζαν ότι οι περισσότεροι βουλευτές όταν θέλουν να αγοράσουν κάτι, αναζητούν πάντα διευκολύνσεις ,εκπτώσεις κλπ. Και οι εταιρίες βέβαια υποκύπτουν, γιατί σου λένε δεν ξέρεις ποτέ τι γίνεται. Δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσει βουλευτής κανονικά. Το ίδιο δε συμβαίνει και με πολλά άλλα επαγγέλματα; Λοιπόν , τι απορούμε; Το θέμα της Siemens είναι απλή ρουτίνα. Δεν θα έβγαινε ποτέ στον αέρα. Απλώς κάποιος δυσαρεστήθηκε. Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι Έλληνες γνωρίζουμε τον πρωτεύοντα λόγο για τον οποίο χτυπιούνται ανελέητα οι πολιτικοί μας , ώστε να βγούνε βουλευτές , υπουργοί κλπ. και αυτός σίγουρα δεν είναι να βοηθήσουν τη χώρα μας. Ας ασχοληθούμε με τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου και ας αφήσουμε την υπόθεση Siemens. Αυτά υπήρχαν , υπάρχουν και θα υπάρχουν, όσο εμείς τους ψηφίζουμε και δεν αντιδράμε.

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008

Δεν σεβόμαστε ούτε τους νεκρούς.

Τελικά η ιστορία κάνει πράγματι κύκλους. Κι εμείς αυτή τη στιγμή είμαστε πίσω στην εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, όπου έριχναν τους ανθρώπους στην Αρένα για να τους φάνε τα λιοντάρια και να διασκεδάσει ο κόσμος. Το ίδιο κάνουμε κι εμείς , με πιο "πολιτισμένο" τρόπο. Με κάθε ευκαιρία και για την ακροαματικότητα και το χρήμα, δεν σεβόμαστε τίποτα. Ούτε καν τους νεκρούς. Ο τρόπος που αντιμετώπισαν κάποια κανάλια τη δολοφονία του Ν. Σεργιαννόπουλου ήταν τουλάχιστον εμετικός. Δεν σεβάστηκαν τον νεκρό, προσπάθησαν να κάνουν την δουλειά της αστυνομίας και στο τέλος έβγαλαν και την απόφαση - σενάριο για το τι έγινε. Και όχι μόνο αυτό, προσπάθησαν να μας δείξουν και αναπαράσταση! Τι να πω; Λυπάμαι! Λυπάμαι για την κατάντια αυτών των ανθρώπων. Στομ Μπόμπ το σφουγγαράκι παρενέβη το ΕΣΡ. Τώρα; Δεν θα κάνει κάτι;

Η Τήλος εξασφάλισε τουρισμό για τα επόμενα 5 χρόνια .

Με όλη αυτή τη φασαρία, ένα είναι σίγουρο: η Τήλος εξασφάλισε τουρισμό για τα επόμενα 5 χρόνια, τουλάχιστον. Οτι και να γίνει με τον Δήμαρχο, εξασφάλισε καλή προβολή για το νησί του.

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

Η παγίδα πίσω από τις μαζικές ανακοινώσεις μείωσης των τιμών.

Δυστυχώς οι εταιρίες δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο . Ξαφνικά βλέπουμε όλες μαζικά να ανακοινώνουν ότι μειώνουν τις τιμές (βασικά είδη κλπ) ή ότι δεν τις αυξάνουν (ναυτιλιακές). Δεν ξέρω , ίσως είμαι καχύποπτος , αλλά δεν βγαίνει από το μυαλό μου το ερώτημα "Τι έχουν να κερδίσουν οι εταιρίες από αυτή τη κίνηση;" . Σίγουρα δεν την κάνουν , γιατί απέκτησαν κοινωνική ευαισθησία. Καμία εταιρία δεν δίνει κάτι αν δεν έχει προσδοκία κέρδους. Ακόμα και η λεγόμενη "εταιρική κοινωνική ευθύνη", έχει σαν απώτερο σκοπό την βελτίωση της εικόνας της εταιρίας στα μάτια των καταναλωτών και συνεπώς την προτίμησή τους σε αυτήν με συνέπεια την αύξηση των πωλήσεων. Αρα σε τι προσδοκούν με αυτή την τακτική;
Οι μαζικές ανακοινώσεις δημιουργούν κλίμα. Ξαφνικά ο κόσμος (με την βοήθεια των ΜΜΕ), νομίζει ότι όλα έχουν γίνει πιο φθηνά. Ότι οι εταιρίες κατάλαβαν το πρόβλημα του κόσμου και θέλουν να βοηθήσουν δείχνοντας κοινωνική αλληλεγγύη ("όλοι μαζί για την καταπολέμηση της ακρίβειας" κλπ). Ότι θα πηγαίνουμε στα Super Market και θα γεμίζουμε το καροτσάκι με 50€. Έτσι βγαίνει και αρχίζει και ψωνίζει. Ψωνίζει όμως πολύ περισσότερο απ'ότι θα ψώνιζε , διότι έχει μπει στο κλίμα! Αυξάνει δηλαδή την κατανάλωση , άρα και τα έσοδα και κέρδη των εταιριών.
Ετσι οι εταιρίες κέρδισαν , αύξηση των εσόδων χωρίς να μειώσουν καθόλου τα κέρδη τους, (το 3 ή 4% που μειώνουν στις τιμές, το κερδίζουν από το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να κάνουν διαφήμιση , μιας και τους διαφημίζουν τα ΜΜΕ με τις ανακοινώσεις). Και όλα αυτά σε εποχές δύσκολες, όπως όλοι παραδέχονται.
Μπράβο!! Τα τμήματα Marketing δούλεψαν πολύ καλά. Ελπίζω ο κόσμος να το καταλάβει γρήγορα και να μην πέσει στην παγίδα.